Volledig scherm
Beeld van UHC-Diosa. © David van Haren

‘Rood’ Diosa houdt stand tegen UHC na tumultueuze slotfase

HERNEN - Diosa heeft zondag in de topper in de vierde klasse E gewonnen van UHC: 0-1. In een matige wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en het venijn zat in de staart. In de slotfase deelde scheidsrechter Özcayan namelijk twee rode kaarten uit aan de bezoekers uit Balgoij.

Het was er de wedstrijd niet naar om rode kaarten uit te delen, maar de arbiter voelde zich er wel toe genoodzaakt. Het begon bij Lauke van Empel, die met geel op zak onvoldoende afstand tot de bal hield bij een vrije trap van UHC en met rood kon gaan douchen. Enkele minuten later kreeg ook Tim van Heumen zijn tweede gele prent wegens aanmerkingen op de leiding.

Diosa stond toen op voorsprong door een treffer van Luuk Theunissen, die in de rust werd ingebracht en na zestig minuten scoorde. Het aantal grote kansen was in Hernen op één hand te tellen en UHC kreeg het na de openingstreffer niet meer voor elkaar om écht dreigend te worden.

Door de zege van Diosa staat de formatie uit Balgoij nog altijd in punten gelijk met Millingen (allebei 25). Het doelsaldo van Diosa is echter minder, waardoor Millingen aan kop gaat. UHC zakte naar de vierde plaats en bleef steken op 22 punten.

Amateurvoetbal