Volledig scherm
Archiefbeeld: aanvoerder Wesley Klomp (midden) van Rood Wit grijpt in tegen Longa’30. © JV

Rood Wit accepteert puntenstraf, beroep tegen schorsingen

GROESBEEK/DRUTEN - Rood Wit heeft twee punten in mindering gekregen van de KNVB vanwege de ongeregeldheden tijdens en direct na de competitiewedstrijd tegen DIO’30 (1-0) in de derde klasse D.

Het duel begin februari werd korte tijd stilgelegd en ook na afloop liepen de gemoederen hoog op.

De Rood Wit-voetballers Glenn Wijnhoven en Wesley Klomp kregen rood in Druten. Zij zijn geschorst voor zes duels (Wijnhoven) en vier wedstrijden (Klomp). Tegen die straf is Rood Wit in beroep gegaan. De clubleiding vindt de sancties te zwaar.

Veel blessuretijd

Voorzitter Sjaak Kamps van de Groesbeekse voetbalclub was bij de wedstrijd in Druten aanwezig. ,,Verschillende jongens gingen door het lint, van beide kanten”, zegt hij. ,,Wij voelden ons bestolen omdat er volgens ons wel erg veel extra tijd bijgetrokken werd. Na afloop kwamen er allerlei mensen het veld op. Spelers, maar ook supporters. De scheidsrechter voelde zich bedreigd en dat kan ik me voorstellen. Daarom accepteren we de puntenstraf ook. Ik wil niet goedpraten wat sommige van onze spelers hebben gedaan, maar het kwam niet alleen van onze kant.”

Winnende treffer

In de beginfase van de wedstrijd ging het al mis. Wijnhoven van Rood Wit moest vanwege een elleboogstoot met rood van het veld. Na een onderbreking van een kwartier werd de wedstrijd zonder problemen hervat, tot de extra tijd. Luc Verhoeven bezorgde DIO met een late treffer de zege, wat tot frustratie leidde in het Rood Wit-kamp. In het tumult naderhand kreeg Klomp rood.

Doordat de zaak over de schorsingen van beide spelers nog niet is afgehandeld misten zij alleen het uitduel bij Millingen. Afgelopen zondag was het tweetal er in de derby tegen Groesbeekse Boys (2-2) wel bij.

DIO is vrijuit gegaan. De tuchtcommissie van de KNVB beoordeelde dat de thuisclub geen schuld had aan het incident.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal