Volledig scherm
Archiefbeeld: Rick Oude Tijdhof (links) van Victoria’25 duelleert met SCD’33-verdediger Cengiz Gungor. © Bert Beelen

SCD’33 loopt tweede plek mis met gelijkspel tegen Unitas’28

WAMEL - SCD’33 uit Deest had zondag goede zaken kunnen doen in de vijfde klasse D. Bij een overwinning tegen Unitas’28 zou de ploeg zijn opgestoomd naar de tweede plek. Maar SCD kwam in Wamel niet verder dan 1-1, waardoor het elftal wegzakte naar plek vier.

In de 90ste minuut kwam SCD op voorsprong via Max Ukusare, die met zeven goals hoog in de topscorerslijst staat, maar Luuk Walraven maakte diep in blessuretijd alsnog de 1-1. Unitas’28-trainer Gerard van Zwam kon leven met een punt. ,,SCD is een goed voetballende ploeg en wij moeten als team vooral strijd leveren. Dat hebben wij uitstekend gedaan.”

VVLK is gestegen naar plek drie. De Leuthse ploeg won de uitwedstrijd bij Victoria’25 met 3-1. In Afferden was Stan Keukens met zijn tweede hattrick van het seizoen de held. Stijn Sperber maakte de aansluitingstreffer, maar verder kwam Victoria niet. Ook omdat de ploeg een rode kaart incasseerde.

Trainer Arno Heiming: ,,Onze verdediger Johan van Heest kreeg voor rust rood. Nadat hij de bal verloor, moest hij achter een aanvaller aan, maar toen ze elkaar in de sprint kruisten, tikte hij hem tegen de benen. Ik snap dat de scheidsrechter daarvoor een rode kaart gaf, maar het was wel ongelukkig. Daarna raakten we nog drie keer het aluminium. We hebben echt gestreden met tien man, maar het mocht niet baten.’’

Heumen steeg door zijn vierde overwinning van het seizoen naar plek zes op de ranglijst. Op bezoek bij Batavia hield de ploeg zich niet in: 1-4. Bij de ploeg van trainer Henny Queens was Twan Franken driemaal trefzeker. Rick Kersten scoorde de laatste Heumense treffer. Brandon Kock redde de eer namens Batavia. 

Amateurvoetbal