Volledig scherm
Kürsad Sürmeli van Achilles’29 stuurt zijn ploeg aan. © Peter Lous

Sürmeli slaat buitenlandse clubs af en blijft bij Achilles’29

GROESBEEK – Kürsad Sürmeli blijft toch bij Achilles’29. De 21-jarige voetballer heeft een nieuw, éénjarig contact getekend bij de Groesbeekse club. Na de degradatie uit de eerste divisie afgelopen seizoen kondigde de Nijmegenaar aan per se te willen vertrekken.

De zoektocht naar een nieuwe club leverde voor Sürmeli niet het gewenste resultaat op. Interesse was er wel vanuit het buitenland. De middenvelder heeft onlangs aanbiedingen van Carpi (Serie B, Italië), Adanaspor en Adanademir (beide tweede niveau van Turkije) afgewezen.

Twijfels

,,Ik heb veel nagedacht, lang getwijfeld”, zegt Sürmeli. ,,Uiteindelijk denk ik dat het te vroeg is om naar het buitenland te gaan, er alleen te wonen. Ik ben daar niet klaar voor.”

De Nijmegenaar van Turkse komaf was dicht bij een akkoord met Adanaspor. Hij vloog ook naar de Zuid-Turkse stad Adana, maar kwam uiteindelijk niet tot een overeenkomst met de gedegradeerde club. Daarna toonden ook Adanademir en Carpi interesse.

Prioriteit

,,Het was een chaotische periode”, zegt Sürmeli. ,,Ik heb ook nog met FC Oss gepraat, maar uiteindelijk haalden zij andere middenvelders. Mijn prioriteit ligt in Nederland. Ik wil hier zo hoog mogelijk gevoetbald hebben, voordat ik naar het buitenland ga.”

Belangstelling

De middenvelder gaf al voor de degradatie van Achilles aan na vier jaar te willen vertrekken bij de Groesbeekse club, omdat hij op het tweede profniveau actief wilde blijven. Bij gebrek aan belangstelling van Nederlandse clubs besloot hij alsnog in te gaan op een aanbieding van Achilles, waarmee hij komende jaargang in de tweede divisie voetbalt. ,,Dit was het laatste dat ik had verwacht. Ik zal de knop om moeten zetten. Dit seizoen laten zien dat ik beter verdien dan de tweede divisie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal