Volledig scherm
Esmat Shanwary verstuurt een pass tegen Brakkenstein, afgelopen seizoen. © Eveline Van Elk

Spelersnood: Hatert krijgt geen eerste elftal op de been

NIJMEGEN - Hatert heeft komend seizoen geen eerste elftal. De Nijmeegse voetbalclub probeerde de afgelopen weken nog een team samen te stellen, maar het is de technische commissie niet gelukt om een representatief elftal op de been te brengen. 

De overschrijvingstermijn voor amateurvoetballers sluit zaterdagnacht.

Hatert stopte midden in het seizoen met het eerste team. De ploeg stond toen stijf onderaan stond in de derde klasse D.

Geen toezeggingen

,,We zijn officieel gedegradeerd en mochten in de vierde klasse instromen”, zegt Piet Heufkens, lid van de technische commissie van Hatert. ,,Het duurde lang totdat we toezeggingen kregen. We willen het de spelers die wel zouden komen niet aan doen om met een te matig elftal te beginnen. Die jongens zijn nu afgebeld.”

Dat waren vooral voetballers die na het terugtrekken van Hatert nog twijfelden om te blijven. ,,Er was eerder dit seizoen een tweedeling in de selectie. Er waren zeker nog spelers die verder wilden bij Hatert. Het bleek de afgelopen tijd echter te lastig om genoeg mensen van buitenaf te vinden die hier willen komen voetballen. We hebben wel veel nieuwe inschrijvingen, maar dat is vooral voor de lagere teams op zaterdag.”

Een jaar uitstel

Heufkens denkt niet dat het voortbestaan van Hatert in gevaar komt. Een voetbalclub mag van de voetbalbond KNVB één seizoen zonder standaardelftal spelen. ,,We hebben nu meer tijd om invulling te geven aan een nieuw eerste elftal.”

De Nijmeegse club speelde sinds 2010 in de derde klasse. In het voorjaar van 2015 promoveerde Hatert naar de tweede klasse, maar degradeerde een seizoen later weer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal