Volledig scherm
Actiebeeld uit de wedstrijd tussen Juliana’31 en AWC van vorige week. © David van Haren

Sportieve crisis AWC houdt aan met offday tegen UDI’19

WIJCHEN - AWC is de sportieve crisis voorlopig niet te boven. De Wijchense club uit de hoofdklasse B verloor zondag op eigen veld van UDI’19: 0-2. Vorige week liep het team van trainer Camiel Jager tegen een grote nederlaag aan in het streekduel met Juliana’31 (7-1). Tot overmaat van ramp staat AWC met vier punten op de voorlaatste plaats.

Volgens aanvoerder Idar Kramer had de thuisploeg tegen de Udenaren opnieuw een offday. ,,In eerdere wedstrijden lukte het ons om grote kansen te creëren”, zei hij. ,,Zelfs tegen Juliana kregen we mogelijkheden, maar dat was nu niet het geval. Ik vind het lastig om de vinger op de zere plek te leggen, het is een combinatie van factoren waardoor het minder loopt.”

Verdediger Kramer droeg de aanvoerdersband omdat Nicky van de Groes geblesseerd was (hamstringklachten). Hij was wel bij de staf om zijn team te ondersteunen. Volgens Van de Groes is er de afgelopen week wel nagepraat over de zeperd tegen Juliana. Alleen wanhoopt zijn ploeg nog niet. ,,We hebben vorig seizoen ook zo’n fase gehad, ik ben er van overtuigd dat we hier weer uitkomen en straks punten pakken. Want ook dat hebben we eerder gedaan.”

Dankzij de gouden tandem Jay van Boxtel-Wouter Op den Camp won Juliana’31 bij Longa’30 in Lichtenvoorde: 0-2. Van Boxtel was twee keer kort na elkaar de aangever bij goals van Op den Camp in het hoofdklasseduel. ,,Daarna was het verzet van Longa gebroken”, zei Van Boxtel, die met Juliana steeg naar de derde plaats.

De Beuningenaar kwam afgelopen zomer over van JVC Cuijk, waar hij als vleugelverdediger speelde. Bij zijn nieuwe club speelt hij als rechtsbuiten. ,,Dat was in het begin even zoeken. Ik maak nu mijn meters verdedigend in plaats van aanvallend. Ik sta er al bij een aanvallende actie. Maar het gaat wel goed.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal