Beeld van sportpark De Heikant van Achilles'29, afgelopen seizoen tijdens de thuiswedstrijd in de derde divisie tegen De Dijk.
Volledig scherm
Beeld van sportpark De Heikant van Achilles'29, afgelopen seizoen tijdens de thuiswedstrijd in de derde divisie tegen De Dijk. © Eveline Van Elk

Stichting accommodatie Achilles'29 vraagt faillissement aan

GROESBEEK - De stichting accommodatie van Achilles’29 (STAA) heeft het eigen faillissement aangevraagd. Die stichting beheert het sportpark van Achilles, maar staat los van de voetbalclub uit Groesbeek. Welke gevolgen het faillissement heeft voor de vereniging, is nog onduidelijk.

Pjotr van der Horst, voorzitter van de vereniging, maakt zich geen zorgen. Hij zegt niet bang te zijn dat Achilles binnenkort zonder velden zit.

,,Dit faillissement heeft geen enkele gevolgen voor het gebruik van het sportpark”, stelt Van der Horst.

Profvoetbal

Achilles maakte in 2013 de overstap naar het profvoetbal. In die jaren is de structuur van de voetbalclub veranderd en kwamen er drie entiteiten: een bv (voor de spelerscontracten), een stichting (voor de accommodatie) en de vereniging (voor het recreantenvoetbal).

De bv ging in januari 2018 failliet. De vereniging en stichting bleven gewoon bestaan.

Beslaglegging

De stichting voor de accommodatie (die alle faciliteiten op het sportpark in eigendom heeft) kampt nu ook met financiële problemen.

De curator van de failliete bv liet onlangs al beslag leggen op sportpark De Heikant, omdat vlak voor het faillissement van de proftak geld van de bv was overgemaakt naar de accommodatiestichting. Dat mag niet.

Vragen over subsidie

Ondertussen bemoeit ook de politiek in Groesbeek zich met Achilles. De gemeente heeft in 2016 een subsidie van 346.999 euro gegeven aan Achilles voor de aanleg van het kunstgrasveld.

De partij ‘Voor Berg en Dal’ heeft onder meer vragen gesteld aan welke entiteit de subsidie is verleend en onder welke voorwaarden het geld is gegeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal