Volledig scherm
Onder leiding van trainer Jord Roos werd DIO’30 vorig jaar kampioen van de derde klasse D. © Gerard Burgers

Succestrainer Roos stopt bij DIO’30

DRUTEN - Jord Roos is bezig aan zijn laatste maanden bij DIO’30. De 29-jarige trainer, woonachtig in Groesbeek en opgegroeid in Rijkevoort, kiest zelf voor een vertrek bij de voetbalclub uit Druten.

Roos heeft er komende zomer twee jaar opzitten op sportpark De Gelenberg. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”, geeft Roos aan. ,,Ik wil ervoor waken dat ik op de automatische piloot naar de club ga.”

Bij Stormvogels’28 en DESO was Roos ook twee jaar werkzaam. ,,Ik ga niet actief op zoek naar een nieuwe club, een jaartje wat rustiger aan is ook prima dan heb ik tijd om bij anderen in de keuken te kijken, maar als er iets bijzonders voorbij komt dan zal ik dat niet zomaar afslaan.”

Succescoach

Roos zal volgend seizoen sowieso op het trainingsveld staan. Hij is jeugdtrainer bij NEC. Momenteel heeft de broer van Derby County-doelman Kelle de Onder 17 van de Nijmeegse voetbalacademie onder zijn hoede.

Bij DIO geldt Roos als succescoach. In zijn eerste seizoen leidde hij de Drutense formatie naar de titel in de derde klasse D. Momenteel staat DIO tweede in de tweede klasse I.

Amateurvoetbal