Volledig scherm
Thijs Hendriks op archiefbeeld. © Paul Rapp

Thijs Hendriks wil in de rolstoel de platte kar op

MALDEN - Nog twee keer zou routinier Thijs Hendriks een voetbalduel spelen. De titel met Juliana’31 moest de fraaie afsluiting worden van zijn mooie carrière. Maar een zware knieblessure heeft abrupt een einde gemaakt aan zijn loopbaan.

Afgelopen zondag sloeg het noodlot toe in de thuiswedstrijd van Juliana tegen Oirschot Vooruit (2-0). De 34-jarige Hendriks verdraaide bij het geven van een voorzet zijn linkerknie en scheurde de patellapees af. ,,Pure pech”, zegt Hendriks. ,,Dit komt zelden voor.”

Quote

Met voetbal is het nu klaar. Ik ga wel hardlopen en fitnessen

Thijs Hendriks, speler Juliana’31

De aanvaller is van beroep fysiotherapeut en wist direct wat er aan de hand was. ,,Ik voelde een pijnscheut. De knieschijf lag er naast. Die heb ik meteen teruggeduwd. Maar het zag er niet jofel uit. De pees was helemaal weg. Ik moet ongeveer een jaar revalideren.”

De Nijmegenaar werd woensdag geopereerd. ,,Ik kreeg een ruggenprik en kon meekijken. Het is toch mijn vak. Voor de stabilisatie is een ijzerdraad aangebracht. Over een paar maanden gaat die eruit.”

Hendriks had eerder al problemen met dezelfde pees. ,,Ik ben aan beide kanten geopereerd vanwege een chronische ontsteking. Toen lag ik er een paar maanden uit. De laatste twee jaar had ik geen klachten. Het is zuur, maar beter nu dan eerder in mijn carrière. Ik wilde graag bij mijn oude club afsluiten en heb een goed seizoen gehad.”

Terugkeer Juliana’31

Hendriks begon met voetballen bij Juliana en groeide tussen 2005 en 2017 uit tot een boegbeeld van Achilles’29. Dit seizoen keerde hij terug bij Juliana. Hij was van plan om na de zomer nog af en toe mee te doen in het lagere team van zijn broer Daan. ,,Maar het risico is te groot dat de blessure terugkomt. Met voetbal is het nu klaar. Ik ga wel hardlopen en fitnessen.”

Hendriks hoopt zondag toeschouwer te zijn als Juliana de titel van de eerste klasse C kan veroveren. De koploper wordt mogelijk al kampioen voor de thuiswedstrijd tegen ’t Zand, die vanwege de mogelijke titel gratis te bezoeken is. De wedstrijd van concurrent TOP is namelijk vervroegd. ,,Ik wil het graag meemaken”, zegt Hendriks. ,,Maar ik heb nog last van de morfine en kan niet lopen. Misschien kom ik wel in een rolstoel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal