Volledig scherm
Ton Kosterman langs de lijn als coach van Woezik. © David van Haren

Ton Kosterman kan verleiding Wittenhorst niet weerstaan

HORST - Ton Kosterman gaat komend seizoen toch door als trainer. De 51-jarige Wijchenaar gaat aan de slag bij Wittenhorst, dat uitkomt in de zuidelijke eerste klasse D. Kosterman stond de afgelopen zes seizoenen aan het roer bij Woezik, waar hij na vijf succesjaren afgelopen seizoen degradeerde uit de hoofdklasse B.

Kosterman was voornemens om, ook vanwege zijn gezondheid, een jaar rust te nemen. Hij kampte begin dit jaar met hartproblemen waar hij inmiddels van is hersteld.

,,Zoals het er een paar weken geleden uitzag, was ik ook even niks gaan doen. Maar als er iets moois voorbij zou komen, zou ik er altijd over nadenken”, zei Kosterman.

Dat moois werd Wittenhorst. ,,Toen onlangs bleek dat hun beoogde trainer een avontuur aanging bij een profclub in België. Toen kwam ik in beeld. We zijn in gesprek gegaan en op een gegeven moment dacht ik: dit moet ik gewoon doen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal