Volledig scherm
Sophie Cobussen aan de bal voor Achilles'29 tegen FC Twente. © BSR/Soccrates

Topscorer Cobussen en Ibes vertrekken bij vrouwenploeg Achilles'29

GROESBEEK - Achilles’29 raakt bij de vrouwenploeg Sophie Cobussen en Julia Ibes kwijt aan Excelsior/Barendrecht. Cobussen (20) is de huidige topscorer van de Groesbeekse ploeg (zeven goals).

De voetbalster uit Boven-Leeuwen speelde twee jaar in de eredivisie voor Achilles. Ibes kwam dit seizoen nieuw bij huidige de hekkensluiter van het hoogste niveau.

,,De speelwijze van Excelsior past bij mij, bovendien kan ik het voetballen blijven combineren met mijn studie in Eindhoven”, zegt jeugdinternational Cobussen. ,,Er was interesse van verschillende clubs, maar Excelsior had het beste plan. Mede door de situatie bij Achilles ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe club.”

Terug in Oranje

Achilles maakt het lopende seizoen af in de competitie, maar het is nog onzeker of er volgend jaar weer een team staat. Dat Ibes meegaat, is voor Cobussen een voordeel. ,,Zij woont in de buurt van Eindhoven, dus we kunnen samen reizen.”

Cobussen begon met voetballen in de jeugd van DSZ in Boven-Leeuwen. Op jonge leeftijd sloot ze aan bij CTO Zuid in Eindhoven, een opleidingscentrum voor jonge voetbalsters. ,,Mijn doel is om me via Excelsior weer in de kijker van Oranje te spelen. Selectie voor het onder 23-team zou mooi zijn, maar is veel concurrentie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal