Volledig scherm
Anoush Dastgir © Raphael Drent

Trainer Anoush Dastgir zegt Woezik af na bestuursconflict

WIJCHEN – De zoektocht naar een trainer krijgt voor Woezik weer een nieuwe wending. Anoush Dastgir (29) was al rond met de voetbalclub uit Wijchen, maar ziet er toch van af. Hij blijft bij de NEC-amateurs. 

De handelswijze van het bestuur van Woezik rond de geblokkeerde overgang van drie NEC-spelers is voor hem reden om Woezik af te zeggen.

Dastgir, bondscoach van Afghanistan én in het amateurvoetbal trainer van eersteklasser NEC, had al een mondelinge overeenkomst. Hij ging twijfelen toen vorige week de komst van Elias Boumkass, Younes Corty en Sergio Vieira van NEC naar Woezik werd geblokkeerd.

Die spelers waren gepolst door de technische commissie (tc), maar het bestuur ging er niet mee akkoord. Drie leden van de tc van Woezik stapten vervolgens op.

Week bedenktijd

Quote

Het gevoel over de hele gang van zaken is niet goed

Anoush Dastgir, trainer NEC-amateurs

Wijchenaar Dastgir heeft woensdag met een afvaardiging van het Woezik-bestuur gesproken. ,,Ze benadrukten graag met mij in zee te willen, waarop ik een week bedenktijd had gevraagd’’, zegt Dastgir.

,,Maar vrijdag heb ik de knoop al doorgehakt, omdat het gevoel over de hele gang van zaken niet goed was. Als dit nou voor een overstap naar een club uit de derde divisie of zo zou zijn, was het misschien anders. Dan neem je de onzekerheid op de koop toe voor positieverbetering. Maar NEC is een eersteklasser en Woezik is een eersteklasser. Hoe dit allemaal is gegaan, maakt dat ik nu niet wil instappen.’’

Dastgir benadrukt dat het voor hem op voorhand geen eis was dat de spelers zouden meekomen. De drie waren door de tc benaderd. ,,Maar ik voel me natuurlijk wel betrokken bij die jongens, die ineens te horen krijgen dat ze niet welkom zijn.’’

Nieuwe omgeving

Dat Dastgir aanvankelijk wel open stond voor Woezik, is volgens hem niet vreemd. ,,Ik loop al zo lang bij NEC. Als jeugdspeler, jeugdtrainer, speler en nu hoofdcoach. Ik werk met jongens waarmee ik heb samengespeeld. Het is bij NEC erg vertrouwd. Bij Woezik moest ik me juist weer opnieuw bewijzen, in een nieuwe omgeving. Maar nu kies ik toch voor zekerheid.’’

Woezik moet nu op zoek naar een andere trainer voor komend seizoen. De club verlengde eerder dit seizoen met Stefan Muller, die twee maanden later aan de kant werd gezet. Interim-trainer Bert Ruijsch liet eerder al weten alleen het seizoen af te maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal