Volledig scherm
Eric Meijers langs de lijn bij Achilles’29. © Erik Pasman/Pro Shots

Trainer Meijers stopt bij Achilles'29: 'Het is op'

UpdateGROESBEEK - Coach Eric Meijers is per direct gestopt bij Achilles’29. Dat heeft de trainer van de tweededivisionist donderdag bekendgemaakt. De bv van de Groesbeekse voetbalclub werd vorige week failliet verklaard.

,,Het is heel vervelend, maar het is op”, is de enige reactie van Meijers. Totdat alles is afgehandeld wil hij verder geen commentaar geven op zijn besluit.

Tweede periode

De 54-jarige Nijmegenaar had nog een contract tot het einde van het seizoen bij Achilles. De coach was bezig aan zijn tweede periode bij de Groesbeekse voetbalclub. Hij werkte tussen 2002 en 2012 tien seizoenen op sportpark De Heikant. Na periodes bij Helmond Sport en JVC Cuijk keerde Meijers in 2015 terug bij Achilles, toen de club in de eerste divisie uitkwam.

Het eerste jaar na zijn comeback was het beste seizoen dat de club heeft gehad in het betaald voetbal. Achilles eindigde toen met 39 punten als 15de in de eerste divisie. Vorig seizoen degradeerde hij met de club naar de tweede divisie. Momenteel staat Achilles 14de.

Onwerkbare situatie

De afgelopen week ontstond voor Meijers een onwerkbare situatie bij Achilles. De bv werd failliet verklaard op verzoek van de Belastingdienst. De spelers weigerden daarna nog langer in actie te komen voor de club. Sindsdien werd er niet meer getraind.

Doordat de bv failliet is, maar de vereniging Achilles’29 nog bestaat gaat de uitwedstrijd tegen FC Lienden van komende zaterdag voorlopig gewoon door. Welke spelers dan op het veld staan en welke trainer voor de groep staat, is nog een groot vraagteken.

Meer lezen over het faillissement van Achilles'29? Bekijk ons dossier

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal