Volledig scherm
Kolping-Dynamo op archiefbeeld tegen UNI VV. © David van Haren

Trainer Oranje Blauw én zoon weggestuurd: ‘Erg flauw’

NIJMEGEN - Kolping-Dynamo heeft in de zaterdag vierde klasse A zijn eerste overwinning behaald in de thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw: 2-0. Tussen de eerste en tweede goal van Kolping-speler Koen Fens door, werd trainer ­Richard Bloem van de bezoekers met een rode kaart weggestuurd. En later ook zijn zoon Beau.

De scheidsrechter had genoeg van het commentaar dat Bloem senior had op zijn manier van leidinggeven. ,,Het was erg flauw dat ik werd weggestuurd en ik ga de beslissing zeker aanvechten”, aldus de trainer. Zoon Beau, pas 16 jaar, moest na een ongelukkige overtreding met rood van het veld.

Alverna zette DVV uit Duiven met 3-1 opzij. Youri van Malten scoorde voor rust voor Alverna. Sven Reijnen gaf na de pauze een voorzet die door DVV in eigen doel werd getikt en scoorde zelf de 3-1. Zo was de aanvaller, verantwoordelijk voor vijf goals en één assist in laatste drie wedstrijden, weer belangrijk voor zijn team.

In Malden ontving Juliana’31 OBW. Tot de rust (1-1) hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar daarna liep Juliana eenvoudig uit naar een 4-2 zege. De doelpunten kwamen van Lars Koopman, Luuk Smeekens, Mitchell Hermens en Roel van Hassel. Juliana en Alverna gaan met tien punten aan kop. Nummer drie, JVC, heeft minder verliespunten.

Op bezoek bij AZ 2000 was het wederom een teleurstellende middag voor het nog puntloze Quick 1888: 2-1. ,,De gifbeker moet blijkbaar leeg”, zei trainer Ulrich Cruden. ,,We hadden slechts elf spelers en na het eerste tegendoelpunt gingen de kopjes hangen.” De enige goal van Quick was een eigen doelpunt van AZ.

De wedstrijd van DIO’30 bij Cito (1-2) werd na twee rode kaarten een kwartier stilgelegd. Een speler van Cito trapte na richting een voetballer van DIO die op de grond lag. Patrick de Vreugd kreeg vervolgens ook rood, omdat hij zijn teamgenoot van DIO beschermde door de natrapende speler weg te duwen.

De Drutenaren pakten wel de eerste zege van het seizoen. Fahim Awad versierde een penalty, die hij zelf verzilverde. Ercan Balbay besliste de wedstrijd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal