Volledig scherm
De voetballers van Oranje Blauw op archiefbeeld. © Bert Beelen

Trainer Oranje-Blauw: ‘Voorkomen dat we uit de competitie worden gehaald’

NIJMEGEN - Oranje Blauw heeft van de KNVB een boete van 150 euro en drie punten in mindering gekregen. Het eerste elftal kon zaterdag niet voetballen tegen Woezik omdat het te weinig spelers had.

Quote

We gaan de gesprekken aan met spelers van andere elftallen, om te kijken of we er aantal kunnen overheve­len naar het eerste team

Remco van Oijen, Bestuurslid Oranje Blauw

Trainer Richard Bloem is naarstig op zoek naar nieuwe spelers. Hij is bezorgd. ,,Als we nog een keer niet op komen dagen, worden we uit de competitie genomen. Dat zou afstralen op de club, maar ook op mij als trainer. Dat moeten we echt voorkomen.”

Zijn ploeg trainde al twee weken niet. ,,Ik heb twaalf spelers, van wie twee keepers. Maar die kunnen niet altijd trainen. Acht is voor mij het minimumaantal spelers om serieus te kunnen trainen. Maar ik had er op ’s avonds vijf, of zes. En dus trainden we niet. Dat is natuurlijk sneu voor de jongens die wel altijd trouw komen, maar ik ben een voetbalcoach, geen bezigheidstherapeut. Tijdens wedstrijden doe ik al steevast een beroep op de Onder 19 en het tweede elftal, maar er moet snel een structurele oplossing komen.”

Volgens bestuurslid Remco van Oijen zijn versterkingen van buiten van harte welkom, maar zoekt de club de oplossing eerst intern. ,,We gaan de gesprekken aan met spelers van andere elftallen, om te kijken of we er aantal kunnen overhevelen naar het eerste team.”

Door de puntenaftrek staat Oranje Blauw op de ranglijst van de vierde klasse A op -3. Bloem: ,,We staan dik onderaan, maar verliezen niet met heel grote cijfers. Het is vaak net niet.”

Amateurvoetbal