Volledig scherm
Stefan Muller (rechts), eerder dit seizoen met Woezik in de derby tegen Alverna. © David van Haren

Trainer Stefan Muller per direct weg bij Woezik

WIJCHEN - Stefan Muller is per direct weg bij Woezik. De breuk is opvallend, aangezien de trainer twee maanden geleden bijtekende bij de voetbalclub uit Wijchen. Assistent-trainer Wim van der Horst staat zondag in de uitwedstrijd tegen ’t Zand voor de groep.

Frank Theunissen van de technische commissie spreekt van een vervelende situatie. ,,Uiteindelijk is er een verschil in visie. We hebben veel met elkaar gesproken, maar we komen niet tot elkaar.”

Theunissen begrijpt dat het vreemd overkomt dat de voetbalclub onlangs nog verlengde met de coach. ,,Het verdient niet de schoonheidsprijs. Dit is niet fijn, niet voor Stefan en niet voor de club. Ik wil er niet op ingaan wat er precies is. Dat hebben we zo ook afgesproken.”

Rigoureus besluit

Ook Muller (42) stelt dat de breuk is vanwege een verschil van inzicht in het beleid. ,,Ik wil er inhoudelijk ook niks over zeggen”, reageert de trainer uit Nijmegen. ,,Ik vind het heel erg jammer. Het besluit moet nog even zakken.’’

De resultaten zijn geen reden voor de breuk. Woezik degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse en staat nu zesde in de eerste klasse C (Zuid 1). De ploeg pakte na de winterstop vijf punten in vier duels. Theunissen: ,,Goede resultaten helpen natuurlijk altijd, maar we presteren niet slecht. Dat is geen reden voor zo’n rigoureus besluit.”

Oplossing

Muller verruilde Bemmel dit seizoen voor Woezik. Hij was de opvolger van Ton Kosterman, die zes jaar met succes bij de club werkte. Van der Horst neemt voorlopig de taken over. Woezik zoekt een oplossing voor de rest van het seizoen.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal