Volledig scherm
© Pro Shots

Trainerscarrousel: Nieuwjaarsrecepties vol trainersnieuws

NIJMEGEN – De trainerscarrousel draait volop in het regionale amateurvoetbal. Ruim voor de winterstop hebben de eerste clubs de aanstaande trainerswissel bekendgemaakt. De Gelderlander zet het nieuws over vertrek, contractverlenging en de komst van trainers op een rijtje. Tips? Neem dan contact op via mail of Twitter.

8 januari 2017: AWC handelt snel na het vertrek van Remko Bicentini. Met Camiel Jager (44) heeft de Wijchense eersteklasser al snel een opvolger gevonden.

8 januari 2017: Achilles'29 legt met Peter ten Haaf een clubman vast als trainer. De oud-speler van een lager elftal is de komende twee jaar de coach van de Groesbeekse vierdeklasser.

8 januari 2017: Fred Razing is de opvolger van Zsolt Kovacs bij Eendracht'30. Hij komt over van HAVO uit Haalderen.

7 januari 2017: Ton Gerrist vertrekt bij Kolping-Dynamo, de club waar hij over twee periodes in totaal zes jaar werkte. Gerrist gaat in zijn woonplaats Heteren aan de slag bij SDOO.

6 januari 2017: DIO'30 gaat door met Stefan Hoogsteder. De trainer tekent voor een jaar bij in Druten.

4 januari 2017: Juliana'31 handelt snel na het aangekondigde afscheid van Arnold Brehler. Komend seizoen is Remko Bicentini coach van de Maldense derdedivisionist. Hij komt over van AWC.

3 januari 2017: Michael Brussen is volgend seizoen de trainer van DVOL. Hij volgt Serge Heuveling op in Lent. Brussen komt van DOVO, waar hij het tweede elftal traint.

2 januari 2017: Dinand van Haaren (45) heeft zijn contract bij Trekvogels met een jaar verlengd. De oud-spits van onder meer Blauw Wit, De Treffers en Germania is bezig aan zijn eerste jaar bij de club.

1 januari 2017: SCE maakt het seizoen af met Cor Perlee als trainer. De Nijmeegse derdeklasser zocht een opvolger voor de vertrokken Frank Koch. Perlee combineert de klus met de vrouwen van Woezik.

1 januari 2017: Alverna breekt na twee seizoenen met Jan Pruijn. Zijn opvolger wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie ook al bekend gemaakt: voormalig NEC'er Jeffrey Kooistra.

31 december 2016: Adrie van Roosmalen verlengt zijn contract bij Niftrik. Hij gaat komend seizoen zijn tweede jaar in bij de vierdeklasser.

30 december 2016: Danny Claassen verlaat Astrantia voor de grote buurman. Hij verruilt de vijfdeklasser uit Middelaar na de zomer voor derdeklasser Milsbeek.

28 december 2016: Bas Hendriks blijft trainer van SVO'68. De Groesbekenaar gaat na de zomer zijn zesde jaar in bij de vijfdeklasser uit Ooij.

28 december 2016: Na een half jaar is Gila Idrissi al vertrokken bij Orion. De coach had een verschil van inzicht met de Nijmeegse eersteklasser.

28 december 2016: Groesbeekse Boys haalt succestrainer Koen Renswoude weg bij Brakkenstein. De 27-jarige coach leidde de Nijmeegse club naar de vierde klasse, waarin Brakkenstein opnieuw meedoet om promotie.

28 december 2016: Henk Evers tekent een nieuwe verbintenis bij Batavia. De ervaren coach is gaat komend jaar zijn tweede seizoen in bij de Batenburgse vijfdeklasser.

27 december 2016: Na vijf seizoenen vertrekt Remko Bicentini als trainer van AWC. De Wijchenaar (48) is behalve trainer van de eersteklasser ook bondscoach van Curaçao.

26 december 2016: Martijn Bartels verkast naar Leones. Hij volgt in Beneden-Leeuwen komend seizoen Wil Beijer op. Bartels komt van Union.

26 december 2016: Juliana'31 moet op zoek naar een opvolger van Arnold Brehler. De 47-jarige coach uit Heelsum vertrekt komend jaar naar Bennekom.

24 december 2016: Martin de Winkel verlengt bij SC Millingen. De trainer uit Ooij gaat komend seizoen zijn derde jaargang in. Hij raakt zijn assistent Frans Janssen, ex-spits van NEC, wel kwijt.

21 december 2016: Ewijk moet op zoek naar een andere trainer. Karel Rengelink vertrekt na dit seizoen bij de voetbalclub. Hij heeft er dan drie jaar bij de vierdeklasser opzitten, waarvan twee seizoenen als hoofdcoach.

20 december 2016: Zsolt Kovacs (54) en Eendracht'30 gaan na twee seizoenen uit elkaar. De Drutenaar is met de Mookse voetbalclub nog in de race om de titel in de vierde klasse E.

18 december 2016: Quick 1888 bindt trainer Ferdi Akankan. De coach tekent voor een jaar bij in Nijmegen. Hij leidde de club afgelopen seizoen naar promotie naar de eerste klasse.

18 december 2016: Johan Scholten gaat weer in de Betuwe werken. De coach uit Angeren verlaat het zaterdagteam van De Treffers na twee seizoenen. Hij wordt trainer van Jonge Kracht.

16 december 2016: Wim Joosten valt in de smaak bij Roda'28. De 41-jarige Nijmegenaar tekent voor een jaar bij in Winssen. Joosten debuteert dit seizoen als hoofdtrainer in het amateurvoetbal

16 december 2016: Victoria'25 handelt snel nadat Jeroen van Kampen besluit te vertrekken. De vierdeklasser uit Afferden legt met Ron IJsbrandij binnen twee weken de opvolger vast.

16 december 2016: Wamelnaar Gerard van Zwam heeft opnieuw een club in Maas en Waal gevonden. Hij verruilt Aquila na dit seizoen voor SCP in Puiflijk.

13 december 2016: Bert Willemsen blijft actief bij een Betuwse club. De Elstenaar verruilt OSC na dit seizoen voor HAVO.

11 december 2016: Wil Beijer heeft een nieuwe club gevonden. De trainer van Leones gaat na de zomer aan de slag bij Olympia'18 in Boxmeer. Een opvallende stap voor de Arnhemmer, die eerder daarmee in district Zuid 2 gaat werken en eerder altijd clubs trainde in district Oost.

11 december 2016: Danny Claassen kondigt zijn aanstaande vertrek aan bij Astrantia. De coach vertrekt na twee seizoenen uit Middelaar.

10 december 2016: Groesbeekse Boys raakt trainer Camiel Jager kwijt. De derdeklasser wilde graag verder met de coach, maar die ambieert een club op hoger niveau. Jager werkte eerder in de top van de amateurs bij Bennekom, Germania en De Treffers.

8 december 2016: OSC handelt snel na het aangekondigde vertrek van Bert Willemsen. Volgend seizoen staat Manfred van den Broek in Oosterhout voor de groep. Hij verlaat SDOO na vier seizoenen.

7 december 2016: Jeroen van Kampen heeft al snel een nieuwe club gevonden. Hij keert terug bij Aquila, waar de coach uit Beneden-Leeuwen eerder een half seizoen interim-trainer was.

3 december 2016: Anton Janssen blijft bij De Treffers. De tweededivisionist maakt bekend dat de coach met een seizoen verlengt. De voormalig NEC-trainer tekent daarmee voor zijn derde jaargang in Groesbeek.

2 december 2016: Kasper Vullings (30) keert terug bij Union. De derdeklasser heeft daarmee snel een vervanger gevonden voor Martijn Bartels.

30 november 2016: Jeroen van Kampen stopt na drie seizoenen bij Victoria'25. Hij leidde de club naar de vierde klasse, waarin de Afferdense formatie dit seizoen bovenin meedraait.

27 november 2016: Bert Willemsen kondigt zijn afscheid aan bij OSC. De Elstenaar verrast daarmee zijn selectie. Willemsen zoekt een nieuwe uitdaging en ziet te weinig groeimogelijkheden in Oosterhout.

27 november 2016: Mari van de Haterd vertrekt na dit seizoen bij Milsbeek. De 57-jarige oefenmeester heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de Noord-Limburgers.

25 november 2016: Ron IJsbrandij heeft het uitstekend naar zijn zin bij SCP, maar vindt dat de ploeg niet genoeg progressie boekt. Hij stopt daarom na dit seizoen, zijn tweede jaargang bij de vierdeklasser.

24 november 2016: Ton Kosterman is de eerste trainer in de regio die bijtekent. De succescoach blijft Woezik trouw. De 48-jarige Wijchenaar begint na de zomer aan zijn zesde jaar bij de hoofdklasser.

24 november 2016: Aquila moet na dit seizoen op zoek naar een andere trainer. Gerard van Zwam (58) vertrekt na twee jaar bij de Dreumelse voetbalclub, titelkandidaat in de vijfde klasse E.

22 november 2016: Wil Beijer twijfelt over een langer verblijf bij Leones. De 55-jarige Arnhemmer, die dit seizoen verrast met de tweedeklasser, besluit na drie jaar te vertrekken uit Beneden-Leeuwen.

22 november 2016: Succescoach Martijn Bartels vertrekt na zes jaar bij Union. De 31-jarige coach uit Nijmegen begon er bij de jeugd en is bezig aan zijn derde jaar als hoofdtrainer. Daarin maakte hij van Union een topploeg in de derde klasse.

21 november 2016: Serge Heuveling en DVOL gaan na dit seizoen uit elkaar. De 42-jarige trainer uit Beuningen heeft er dan drie jaar op zitten in Lent.

Amateurvoetbal