Trekvogels juicht na een doelpunt tegen Brakkenstein. De koppositie van de Nijmeegse ploeg is door het besluit van de KNVB niets meer waard.
Volledig scherm
Trekvogels juicht na een doelpunt tegen Brakkenstein. De koppositie van de Nijmeegse ploeg is door het besluit van de KNVB niets meer waard. © David van Haren

Trekvogels: twee titels weg, maar begrip voor besluit KNVB

NIJMEGEN - Trekvogels kende een succesvol seizoen. Het eerste mannenteam van de Nijmeegse voetbalclub was op weg naar de titel in de derde klasse D, het eerste vrouwenteam stond bovenaan in de hoofdklasse B. Na het besluit van de KNVB om alle resultaten in het amateurvoetbal nietig te verklaren, gaan promoties aan de neus van de club voorbij.

Trekvogels-voorzitter Theo Janssen relativeerde het slechte nieuws voor zijn vereniging kort na de uitspraak van de KNVB. ,,Het was allemaal hartstikke mooi geweest”, zei hij. ,,Spelers zullen teleurgesteld zijn. Maar als je ziet wat er nu in de wereld allemaal gebeurt, is voetbal even helemaal niet belangrijk.”

Geen middenweg

Janssen begrijpt goed dat de KNVB geen enkel team laat promoveren, of degraderen en niet kiest voor een middenweg. ,,Voor ons is het niet leuk, maar ik vind dat je het ook moet bekijken vanuit de ogen van een mogelijke degradant. Die zal, tussen haakjes, blij zijn. Je kunt het niet maken om op basis van een halve eindstand een team te laten degraderen. Anders dan dit gaat het ook niet. Daardoor zijn er te veel teams in Nederland. Dat wordt veel te ingewikkeld.”

Amateurvoetbal