Volledig scherm
Twan Smits (links) op archiefbeeld. © David van Haren

Twan Smits sluit na armbreuk weer aan bij Juliana’31

MALDEN - Hij brak al een middenvoetsbeentje, twee keer zijn neus en onderging een heupoperatie. Voor Twan Smits van Juliana’31 kwam er zondag een dubbele armbreuk bij. Zijn seizoen zit erop, maar de 33-jarige Nijmegenaar peinst er niet over om te stoppen met voetballen.

,,Het was gewoon pech”, zegt Smits. ,,Ik had al besloten om volgend seizoen door te gaan. Het voetballen vind ik nog veel te leuk. In september krijgen we een kleintje, maar mijn vriendin vindt het ook prima, zolang ik er plezier in heb.”

Quote

Ik zag en voelde gelijk dat het verkeerd was, mijn arm stond krom.

Twan Smits, middenvelder Juliana’31

Smits kwam afgelopen zondag in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Rhode in de tweede helft na een kopduel op het middenveld verkeerd terecht. ,,Ik werd licht aangetikt. Ik zag en voelde gelijk dat het verkeerd was. Mijn arm stond krom. Op de foto’s is te zien dat twee botten over elkaar zijn geschoven. Het zag er niet uit.”

Smits wordt komende maandag aan zijn linker onderarm geopereerd. Het herstel zal acht tot twaalf weken duren. De middenvelder mist daardoor de ontknoping van de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse C (district Zuid 1). Juliana is koploper met zeven punten voorsprong op TOP, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de equipe uit Malden.

Te groot risicio

,,Heel jammer, maar contactsport zit er voorlopig niet in. Het risico is te groot dat ik weer val of dat er iemand aan de arm trekt”, zegt Smits, die in zijn eerste periode bij Juliana tweemaal kampioen werd: in 2008 in de tweede klasse en een jaar later in de eerste klasse. Daarna kwam hij uit voor de Groesbeekse clubs Achilles’29 en De Treffers. Vorig seizoen keerde hij terug bij zijn oude club.

Zijn dagelijkse werkzaamheden als accountmanager kan Smits voorlopig slechts beperkt uitvoeren. ,,De arm zit in het gips en ik draag een mitella. Auto rijden kan niet, maar telefoneren en mailtjes beantwoorden wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal