Volledig scherm
Steven Nuytinck tijdens het NK Atletiek. ANP VINCENT JANNINK © ANP/Vincent Jannink

UNI VV strikt Nederlands kampioen verspringen als doelman

NIJMEGEN - UNI VV heeft zich verzekerd van de diensten van een topsporter. Bij de Nijmeegse voetbalvereniging maakt keeper Steven Nuytinck (28) zaterdag zijn competitiedebuut. Nuytinck werd in 2017 Nederlands kampioen verspringen.

De komst van Nuytinck lost een acuut keepersprobleem op bij de zaterdagderdeklasser. UNI VV heeft alleen de beschikking over doelman Machiel Boerkamp, die vanwege zijn werk slechts tweemaal per maand inzetbaar is. Nuytinck trainde twee weken geleden voor het eerst mee op advies van UNI VV’er en voormalig hardlooptalent Jorian Damen.

Volledig scherm
Steven Nuytinck op archiefbeeld als topatleet. © PZC

De uit Goes afkomstige Nuytinck stond in zijn leven niet eerder onder de lat, maar maakte direct indruk door zijn natuurlijke manier van keepen. Maandag hield hij de nul tijdens zijn debuut in de gewonnen bekerwedstrijd tegen het zaterdagteam van Juliana’31 (5-0). Vandaag speelt hij tegen Excelsior Zetten zijn eerste competitieduel.

Nuytinck werd in de zomer van 2017 Nederlands kampioen verspringen door onder meer oud-wereldkampioen Ignisious Gaisah te verslaan. Een paar maanden later moest hij een punt achter zijn topsportcarrière zetten door een zware achillespees­kwetsuur. ,,Ik wil graag weer sporten”, zegt hij. In mijn jeugd heb ik gevoetbald, maar dat is door de blessure onmogelijk. Keepen gaat prima. Bij het duiken heb ik nergens last van.’’

Nuytinck woont in Arnhem met meerkampster Nadine Visser. Hij studeert Rechten in Nijmegen en is de neef van Udinese-verdediger Bram.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal