Volledig scherm
Beeld van Union-Quick 1888. © David van Haren

Union verpulvert Quick 1888 in Nijmeegse derby

NIJMEGEN - Union heeft zondagmiddag in de tweede klasse I gehakt gemaakt van Quick 1888. De ploeg van trainer Fabian Krebbers was na een slordig begin veel te sterk voor de Nijmeegse stadsgenoot: 6-1.

Op een regenachtig sportpark De Kluis kende Quick een droomstart. De ploeg van Ivo Rossen - ook assistent-trainer bij FC Eindhoven - kwam al na drie minuten op voorsprong. Uit een scrimmage tekende Taher Taher Agha voor de 0-1. Toen Unions Niels Voss de stand amper drie minuten later alweer gelijk trok, begonnen de toeschouwers zich te verheugen op een doelpuntrijk duel.

Doelpunten vielen er uiteindelijk te over, maar van een strijd was amper sprake. Union legde verzorgd voetbal op de eigen natte kunstgrasmat, terwijl Quick aanvankelijk nog aardig combineerde, maar steeds meer als los zand uit elkaar viel. Voor rust zetten Robin Custers en invaller Matthias Haenen de thuisploeg al op een comfortabele 3-1 voorsprong. Na de pauze breidde Union de score verder uit. Ingo Custers (twee goal) en Ilyas Oubaha bezorgden het team van Krebbers uiteindelijk de dikverdiende 6-1 zege.

Voor Union betekende de driepunter in de Nijmeegse derby de tweede overwinning in drie duels. De ploeg bezet op de ranglijst van de tweede klasse I nu de vierde plaats met zes punten. Quick ging juist voor de tweede keer in drie wedstrijden onderuit. Die ploeg staat nu tiende met drie punten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal