Van der Horst nieuwe voorzitter van Achilles'29

GROESBEEK - Pjotr van der Horst is de nieuwe voorzitter van Achilles’29. Hij is maandagavond tijdens de ledenvergadering van de Groesbeekse voetbalclub benoemd. Hij is de voorman van een nieuw bestuur van drie personen.

Ook Jan van Kesteren, voormalig bestuurslid, lid van de raad van toezicht en geldschieter van de club, en Theo Weijers zijn maandagavond benoemd tot bestuursleden.

,,Er liggen veel uitdagingen”, zegt Van der Horst. ,,Daarover moeten we nog verder met elkaar spreken. Het belangrijkste is dat iedereen gewoon kan voetballen, van de jongste jeugdleden tot aan het eerste elftal.”

Bestuurscommissie

Achilles had sinds begin juni geen bestuur meer. De vijfkoppige clubleiding die eind mei onder aanvoering van voorzitter Jan Koolen was aangesteld, stapte al na acht dagen op vanwege een onwerkbare situatie. Uitleg daarover hebben zij niet willen geven.

Ook alle leden van de Raad van Toezicht vertrokken. Daarom werd er begin juli een bestuurscommissie aangesteld. Van der Horst, Frans Derks en Edwin Kraat hebben de nieuwe bestuurders en leden voor de raad van toezicht gezocht.

Maandagavond is ook Evert Vos, advocaat van beroep, aangesteld als toezichthouder. Van der Horst stelt dat de club nog naar twee andere toezichthouders zoekt.

Volledig scherm
Sportpark De Heikant van Achilles’29. © Flip Franssen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal