Volledig scherm
Max Scholten van Rood Wit eerder dit seizoen in actie tegen FC Winterswijk. © Flip Franssen

Veerkracht levert Rood Wit niets op

GROESBEEK – Rood Wit heeft zondag in de tweede klasse I op eigen veld verloren van FC Winterswijk: 3-4. De Groesbeekse ploeg scoorde liefst drie keer binnen een minuut de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zat er niet in. De Achterhoekse bezoekers, voor het duel hekkensluiter, zijn Rood Wit op de ranglijst gepasseerd.

Rood Wit buitte een manmeersituatie slecht uit. De Groesbeekse ploeg stond van de 37ste minuut ruim twintig minuten tegenover tien man, na rood voor Roald Vink van FC Winterswijk. In die fase kwam de thuisploeg nauwelijks tot kansen. Na 56 minuten stonden beide teams met tien man, toen ook Sjoerd Bosch rood kreeg.

Spektakel
Met tien tegen tien werd het een spektakelstuk, met liefst zes doelpunten. Voor rust had Siebe te Winkel uit een vrije trap de score geopend voor FC Winterswijk. Hij maakte na iets meer dan een uur ook de 0-2. Binnen een minuut scoorde Max Scholten tegen: 1-2.

Ook na de 1-3 van Yeftha Nyamsangya scoorde Rood Wit direct tegen, via Farnous Zia (2-3). En toen Nyamsangya er vier minuten tijd het einde 2-4 van maakte reageerde Rood Wit opnieuw meteen, ditmaal via Soufiane Dadda: 3-4. Max Beissel kreeg voor Rood Wit in blessuretijd met het hoofd nog een kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder kon de bal geen richting mee geven.

Amateurvoetbal