Volledig scherm
Jeroen Meijers (rechts)van Juliana'31, hier te zien in een eerder duel, was vandaag trefzeker. Archieffoto Fons Sluiter

Verrassing Juliana'31 in KNVB-beker blijft uit

BARENDRECHT - Voor Juliana'31 zit het avontuur in de KNVB-beker er na één duel al op. De Maldense derdedivisionist verloor woensdagavond in de laatste voorronde van tweededivisieclub Barendrecht: 3-1. In de volgende ronde stromen de profclubs in.

De achterhoede van Juliana toonde zich lange tijd degelijk en de keren dat Barendrecht (een van de grootste clubs van Nederland en al jaren een topclub in het amateurvoetbal) er toch doorheen kwam, was de afwerking bij de thuisploeg niet best.

Penalty
Juliana maakte aanvallend echter weinig indruk. Wouter op den Camp was na tien minuten nog het dichtst bij een Maldense treffer. De middenvelder zag dat doelman Roy Rondeltap van Barendrecht wat ver voor zijn doel stond en probeerde het van grote afstand. Zijn poging viel net op het dak van het doel.

In de extra tijd van de eerste helft kwam tweededivisionist Barendrecht op 1-0. Tim Eekman benutte een strafschop nadat Joey Jongman was neergelegd door Juliana-doelman Mitchell de Kluis. De Kluis dook wat onhandig tegen Jongman aan toen de goalie een dieptepass op de middenvelder wilde onderscheppen.

Meijers
De hoop op een comeback werd voor Juliana al vroeg in de tweede helft de grond in geboord. Tien minuten na de pauze viel de 2-0, uit een snelle counter, nota bene na een hoekschop van de Maldense bezoekers. Spits Melvin Winterberg scoorde. Ramy Salem zorgde na 79 minuten voor 3-0. In de 82ste minuut redde Jeroen Meijers de eer voor Juliana. Hij benutte een strafschop.

Juliana deed voor de tweede keer mee in de KNVB-beker. Twee jaar geleden was HBS in de eerste rondd te sterk (6-1).

Amateurvoetbal