Volledig scherm
UNI VV (links, archieffoto) boekte zaterdag een belangrijke overwinning op Redichem (1-3). © Fons Sluiter

Verre van groots UNI VV verslaat Redichem, nederlagen De Treffers en DVE-Trajanus

Overzicht 3AHEELSUM - De 3-1 winst die UNI VV in de derde klasse A zaterdag bij Redichem in Heelsum boekte, was zeer welkom voor de Nijmeegse ploeg die naar de negende plaats klom. UNI VV nam verder afstand van de degradatieplaatsen.

De kansen op lijfsbehoud voor de Nijmegenaren zijn vergroot na de doelpunten van Bram Bos, Job Coenen (na een pass van Bos) en David Tas. De thuisclub scoorde de 1-1 uit een strafschop.

Hopeloos

De Treffers stond thuis in Groesbeek na elf minuten tegen ESA uit Arnhem al op een hopeloze 0-3 achterstand. Verdedigend ging bij de Groesbekers van alles mis. Patrick Heesakkers en Justin van Hest brachten de stand terug tot 2-3.

Nog voor rust tekende ESA voor 2-4., Na een afgekeurde tegentreffer werd het via Calvin Groenen toch 3-4. De 4-4 bleef uit, omdat De Treffers verzuimde de trekker over te halen.

Energie

DVE-Trajanus leed thuis tegen OVC’85 uit Oosterbeek een nipte 0-1 nederlaag. Die stand stond na een standaardsituatie al na drie minuten al op het scorebord. De tussenstand bleef in de resterende tijd in het voordeel van de nummer 2 van het klassement intact.

De Nijmeegse ploeg bood redelijk tegenspel maar kwam ondanks veel energie niet tot afronding van de mogelijkheden. Volgens trainer Aleh Putsilah zou een gelijkspel niet onverdiend zijn geweest.

Amateurvoetbal