De poort bij Achilles'29 in Groesbeek zit op slot.
Volledig scherm
De poort bij Achilles'29 in Groesbeek zit op slot. © Theo Peeters

Verstoten Achilles maakt absurd seizoen af ondanks ‘illegale trainingen’ met geleende ballen

GROESBEEK - Achilles’29 speelt het seizoen hoe dan ook uit. De zaterdaghoofdklasser uit Groesbeek wijkt uit naar andere verenigingen, mocht de club niet meer op sportpark De Heikant terecht kunnen. Dat meldt het bestuur van de club. 

De hoofdmacht van Achilles voetbalde dinsdagavond weer op De Heikant. Donderdag werd de training afgeblazen omdat de poort op slot zat. De club heeft een hoog oplopend conflict met de familie Derks, eigenaar van de grond, over het gebruik van de faciliteiten. 

Arena 

Volgens voorzitter Pjotr van der Horst is er echter geen gevaar dat Achilles zich uit de competitie terug moet trekken: ,,Het maakt niet uit waar we spelen, of dat nu in de Johan Cruijff Arena is, of op De Heikant waar we thuishoren. Er is intensief contact met de KNVB en andere clubs. Als we hier niet meer terecht kunnen, is er een plan B.”

Het strijken van de vlag van Achilles'29 op sportpark De Heikant in Groesbeek
Volledig scherm
Het strijken van de vlag van Achilles'29 op sportpark De Heikant in Groesbeek © Videostill

De selectie had in de kleedkamer een gesprek over de ontstane situatie met Van der Horst en bestuurslid Theo Weijers. Vlak daarvoor kwam een vrijwilliger van de club in allerijl met voetballen aanzetten. Die waren opgehaald bij Germania. De doelnetten kwamen van SC Millingen.

Eigen shirts 
Veel eigen spullen waren niet beschikbaar, omdat de familie Derks de inboedel van de failliete accommodatiestichting STAA heeft opgekocht.

Zo is het nog maar de vraag of Achilles zaterdag in het duel bij DHSC over tenues beschikt. ,,Het liefste hebben we onze eigen shirts terug en anders bedenken we daar een oplossing voor.”

Tijdens de training meldden Elrie Bakker-Derks en Ria Derks dinsdagavond aan ­Weijers dat Achilles, door toch op de velden te voetballen, in overtreding is. De spelers mochten niet praten met de pers. De geïmproviseerde ingang van het sportpark (een poort aan de achterzijde) was voor sommigen even zoeken, maar coach Stefan Muller begon de training toch met een complete selectie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal