Volledig scherm
Dilivio Hoffman in actie tijdens het duel met HHC Hardenberg. Archiefbeeld. © David van Haren

Video’s van Ronaldinho als inspiratie voor De Treffers-speler Dilivio Hoffman

GROESBEEK - Het stadion van FC Volendam is voor Dilivio Hoffman bekend terrein. Anderhalf jaar geleden was de voetballer van De Treffers er met FC Den Bosch, voor een duel in de eerste divisie. Zaterdag (aftrap 15.00 uur) treedt hij er met zijn nieuwe club aan tegen de Noord-Hollandse beloftenploeg, in de tweede divisie, weliswaar.

Quote

Ronaldinho is mijn grote voorbeeld. Hij heeft een ‘complete trap’, schiet altijd op doel als hij naar binnenkomt en is altijd blij, net als ik.”

Dilivio Hoffman, Aanvaller van De Treffers

,,Maar nu maak ik zeker minuten. Vorige keer stond ik op het punt in te vallen, maar ging de wissel toch niet door.”

Hoffman kwam in het seizoen 2017-2018 tot vier invalbeurten voor FC Den Bosch. ,,Vorig jaar was er geen plek meer voor me en moest ik terug naar de beloften. Eigenaar Kakhi Jordania zou bij de club blijven en wilde aankopen doen. Nu is hij toch vertrokken. Balen dat ik geen kans heb gekregen. Toch heb ik in Den Bosch iets goeds neergezet. Via Facebook en Instagram krijg ik nog altijd berichten van fans dat ze me missen.”

Bij De Treffers is de 22-jarige Rotterdammer onomstreden als linksbuiten. ,,Trainer Jan de Jonge is tevreden, alleen de doelpunten ontbreken nog. Ik maak mijn acties en weet dat ik ga scoren, al moet ik aan mijn schoten werken. Nu belandden er nog te veel ballen over het vangnet. Ronaldinho is mijn grote voorbeeld, van hem kijk ik nog weleens filmpjes. Hij heeft een ‘complete trap’, schiet altijd op doel als hij naar binnenkomt en is altijd blij, net als ik.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal