Volledig scherm
BVC'12 viert feest nadat promotie naar de eerste klasse binnen is. © Pim Nauta/Deventervoetbal.nl

Vierde promotie op rij voor BVC'12

SCHALKHAAR - BVC'12 is komend seizoen eersteklasser. De Beekse ploeg promoveert via de nacompetitie. BVC was in de finale te sterk voor Schalkhaar. Na de 1-1 van vorige week werd het zondag in Schalkhaar 0-2.

Voor de Beekse formatie, debutant in de tweede klasse, is het de vierde promotie op rij. De voorgaande drie jaar werd BVC telkens kampioen.
In een tijdsbestek van vijf minuten maakte BVC het verschil in Schalkhaar, nabij Deventer. Na 33 minuten was Sander Arts alert na een hoekschop: 0-1. De rechtsbuiten maakte daarmee zijn zesde doelpunt in de nacompetitie.

Twee minuten later scoorde Rik Sebens voor BVC maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Krap twee minuten daarna viel de tweede Beekse treffer alsnog. Via Arts en Dyon Camero kwam Niek Sebens vrij voor de keeper van Schalkhaar: 0-2.

BVC kwam na rust nauwelijks in de problemen. Rik Sebens was met een lobje zelfs nog dicht bij een derde Beekse treffer, terwijl Schalkhaar halverwege de tweede helft via verdediger Michiel Hullegie nog bijna scoorde. Doelman Nick Bender redde knap. Toch maakt Schalkhaar het nog even spannend. Vier minuten voor tijd had Bender geluk toen spits Milan te Riele van dichtbij alleen voor Bender naast schoot. Kort daarna viel de 1-2 alsnog, toen Paul Roetert uit een hoekschop raak kopte.

Volledig scherm
Wahid Rashidi (voorgrond rechts) jaagt door in het duel met Schalkhaar. © DG

Amateurvoetbal