Volledig scherm
Safa Kizir van AWC in de wedstrijd tegen RKHVV. © David van Haren

Visser helpt AWC aan belangrijke punten in strijd tegen degradatie

WIJCHEN – AWC herstelde zich maandag in de hoofdklasse A van de thuisnederlaag van zaterdag tegen De Bataven (0-3) door maandag hekkensluiter RKHVV eveneens in Wijchen nipt te verslaan: 1-0.

Matchwinnaar was Boy Visser. De aanvaller slalomde halverwege de eerste helft door de Huissense defensie en wipte de bal fraai over de doelman heen: 1-0. Beide ploegen hadden daarvoor een paar kansen gehad. Jordy Geilen van RKHVV raakte kort voor rust de paal.

Rode kaart

In de tweede helft waren de bezoekers nauwelijks meer gevaarlijk. AWC kreeg in de slotfase twee opgelegde kansen om de voorsprong te vergroten. Safa Kizir en invaller Fren Stevens misten voor open doel. In blessuretijd moest AWC’er Daan Pauwels na zijn twee gele kaart voortijdig van het veld.

RKHVV is door de nederlaag definitief gedegradeerd. AWC klimt naar de elfde plaats en heeft met een wedstrijd minder gespeeld drie punten voorsprong op Fortuna Wormerveer, dat op de eerste nacompetitieplaats staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal