Archiefbeeld: Beeld uit de wedstrijd van Orion tegen FC Kunde van eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Beeld uit de wedstrijd van Orion tegen FC Kunde van eerder dit seizoen. © Bert Beelen

Voetbalsters Kunde terug in de race om handhaving, Orion verslaat koploper

NIJMEGEN - Door de 4-3 winst zondag op directe concurrent Hontenisse houden de voetbalsters van FC Kunde hoop op lijfsbehoud in de eerste klasse D. Het gat met de de veilige negende plek is nog drie punten (13 om 10). De Nijmeegsen blijven wel laatste. 

Bij rust stond het 3-1 voor de studentenploeg. Fleur Grevers, Elise Hendriks en Joriene de Jonge zorgden voor de doelpunten aan de kant van Kunde voor rust. In de tweede helft kwam Hontenisse terug tot 3-3. Grevers scoorde tien minuten voor tijd het winnende doelpunt: 4-3. ,,Met deze zege houden we hoop op handhaving. Hopelijk kunnen we dit na carnaval doorzetten”, zei Kunde-trainer Walter Moerkerken.

Orion blijft in de race 

De vrouwen van Orion wonnen in dezelfde competitie zondag van koploper Bekkerveld: 3-2. Hiermee houden de Nijmeegsen hoop op de titel. De achterstand is nu nog drie punten op de Limburgse concurrent (29 om 26). De wedstrijd had een blessuretijd van liefst tien minuten. 

,,Het was daardoor nog wel even billen knijpen maar we hebben verdiend gewonnen”, vertelde trainer Patrick van Tilburg. Voor zijn ploeg scoorden Nena Hopmans (2 x) en Anne Tankink.   

De trainer van Bekkerveld kreeg vlak voor tijd een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

Amateurvoetbal