Voetbalvrouwen, Eldenia - Woezik.
Volledig scherm
Voetbalvrouwen, Eldenia - Woezik. © Rolf Hensel

Voetbalsters Woezik winnen eindelijk: ‘Dit is een enorme boost’

WIJCHEN Na negen verliespartijen en twee keer een gelijkspel wonnen de voetbalsters van Woezik zaterdag voor het eerst dit seizoen. De Wijchense topklasser was veel te sterk voor Be Quick’28 uit Zwolle: 5-0.

,,Ondanks dat we vorige week nog dik verloren (6-1 van Saestum, red), zag ik al wel veel goede dingen terug, nu kwam dat ook in uiting in kansen”, sprak Woezik-coach Stephan Lokhoff.

‘Enorme boost’

De trainer coachte zijn tweede duel bij Woezik, de Cuijkenaar kwam in de winterstop voor de ontslagen Tom Vrenken. ,,De ontlading na deze zege was groot. Dit geeft de ploeg een enorme boost en vertrouwen in de ingeslagen weg.’’

Voor Woezik scoorden Simone von der Linden (tweemaal), Lara Karsbergen, Cynthia Hartendorf en Femke Awater. De ruststand was 2-0. ,,Het waren allemaal goede doelpunten, vaak na goed uitgespeelde aanvallen. dat bewijst dat we kwaliteit hebben.”

De Wijchensen blijven hekkensluiter op het hoogste amateurniveau bij de vrouwen, maar hebben nu wel net zo veel punten als concurrent Rijnvogels (5 om 5). Ook SSS, dat negende staat met zes punten is opeens weer in zicht. Die plek geeft recht op rechtstreekse handhaving. ,,We moeten dit resultaat doortrekken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal