RKSV Wittenhorst-trainer Ton Kosterman uit Wijchen: ‘Ik moet nog wel extra arbeid gaan leveren. En ook wat kilo’s kwijtraken voordat ik die berg op ga.’
Volledig scherm
PREMIUM
RKSV Wittenhorst-trainer Ton Kosterman uit Wijchen: ‘Ik moet nog wel extra arbeid gaan leveren. En ook wat kilo’s kwijtraken voordat ik die berg op ga.’ © Theo Peeters

Voetbaltrainer Ton Kosterman jubileert en eert zijn vader op grote hoogte

Ton Kosterman verwezenlijkt zijn droom tijdens zijn jubileum. 25 jaar hoofdtrainerschap viert hij met een toernooi én de beklimming van de Alpe d’Huez.

„Ik moet nog wel extra arbeid gaan leveren”, zegt Ton Kosterman. „En ook wat kilo’s kwijtraken voordat ik die berg op ga.” De kille, kleine trainerskleedkamer van het sportpark van Wittenhorst vult zich met zijn lach. Zijn liefde is de bal, bekent hij, niet de fiets. De liefde voor de fiets moet nog groeien. En wel zo snel mogelijk. Want in juni moet hij op twee wielen de Alpe d’Huez op.

De berg in Frankrijk moet het hoogtepunt van zijn jubileumjaar worden. Letterlijk. Op de top van de Alp wil hij stilstaan bij 25 jaar hoofdtrainerschap én daarnaast is het de plek waar hij zijn vader wil eren. „Mijn vader is vijf jaar geleden overleden aan leverkanker. Hij was mijn grootste fan, ging overal mee naartoe. Waar ik ook coachte”, legt de 53-jarige Kosterman uit. „Weet je. Als trainer ben je een eenling, maar door hem heb ik mij nooit zo gevoeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal