Volledig scherm
Patrick Fini (links) van Achilles'29 probeert GVVV'er Soufiane Laghmouchi af te stoppen. © David van Haren/Pro Shots

Voortbestaan Achilles'29 in gevaar: 45.000 euro nodig

GROESBEEK Achilles'29 moet snel 45.000 euro binnenhalen, anders komt de toekomst van de Groesbeekse voetbalvereniging in gevaar. De club heeft het geld nodig om het seizoen af te maken. De huidige jaargang loopt boekhoudtechnisch tot eind juni.

Mocht het geld niet binnenkomen, dan kan Achilles in het uiterste geval verdwijnen. Maar zo ver is het nog lang niet, stelt Harm Kersten, voorzitter van de raad van toezicht. Kersten is sinds het faillissement van de bv, begin januari, op de achtergrond betrokken bij het runnen van de club. Dat doet hij met een grote groep vrijwilligers.

Onvoldoende opbrengsten

Quote

Ik heb alle leden opgeroepen op zoek te gaan naar kandidaat-bestuursle­den

Harm Kersten, Achilles'29

In januari stelde Kersten dat Achilles 90.000 euro nodig had om het seizoen af te maken. ,,We hebben ons qua kosten keurig aan de begroting gehouden, maar het ontbreekt aan voldoende opbrengsten", zegt Kersten. ,,We moeten het laatste stuk nog dichten. Als dat bedrag niet binnenkomt, moeten de leden beslissen hoe we het verschil kunnen overbruggen. Daar zijn verschillende maatregelen voor te bedenken. Als de leden geen oplossing zien, kunnen ze in het uiterste geval de vereniging ontbinden."

De ledenvergadering is het hoogste bestuursorgaan. De vereniging zit tot de volgende ledenvergadering, woensdag 30 mei, zonder clubleiding. Elrie Bakker-Derks, het enig overgebleven bestuurslid, stapte afgelopen week op. Daarna werd ze niet herbenoemd als interim-bestuurder.

Te weinig kandidaat-bestuursleden

Tijdens de ledenvergadering van vorige week dinsdag lukte het niet een nieuw bestuur te formeren. ,,Er hadden zich onvoldoende kandidaten gemeld", zegt Kersten, die eerder liet weten een breedgedragen bestuur van vijf personen te willen. De raad van toezicht (de vereniging) draagt samen met de raad van commissarissen (van de bv) bestuursleden voor.

Kersten: ,,Ik heb alle leden opgeroepen op zoek te gaan naar kandidaat-bestuursleden."

Tweespalt

Ondertussen houdt tweespalt Achilles in haar greep. Een meerderheid van de leden zou geen mensen van de familie Derks in het nieuwe bestuur willen. Kersten: ,,In de vergadering is dat niet zo geuit. Ik hoor strijdvaardige geluiden en zie serieuze betrokkenheid van leden. Zij willen de vereniging behouden. Maar er is veel teleurstelling en er zijn meningsverschillen."

De nieuwe clubleiding moet het begrotingstekort dichten en het beleid voor de komende jaren bepalen. Kersten zei eerder dat de primaire insteek zal zijn dat de 400 spelende leden kunnen blijven voetballen. Over de ambities met het eerste team zal het nieuwe bestuur een mening moeten vormen, stelt Kersten nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal