Volledig scherm
Het complex van Achilles'29 in Groesbeek. © Bert Beelen

Voorzitter Achilles’29: licentie voor derde divisie niet meer in gevaar

GROESBEEK - Met de aanstelling van het nieuwe bestuur is de licentie van Achilles’29 voor de derde divisie niet meer in gevaar. De KNVB had de Groesbeekse club daarvoor een deadline gesteld, zegt de nieuwe voorzitter Pjotr van der Horst.

Achilles moest van de voetbalbond voor 15 augustus een bestuur hebben, anders verloor de club de licentie voor de derde divisie. Het eerste team van de club komt uit op het tweede amateurniveau. ,,We voldoen nu aan de eisen”, zegt Van der Horst.

De KNVB wil inhoudelijk niet reageren zo lang de beroepscommissie onderzoekt of Achilles voldoet aan de voorwaarden. Wanneer het beroepsorgaan van de bond een definitief oordeel velt, is onbekend.

Zoektocht

Van der Horst werd maandagavond, 13 augustus, aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij is de voorman van een bestuur van drie personen. Ook Jan van Kesteren, voormalig bestuurslid, lid van de raad van toezicht en geldschieter van de club, en Theo Weijers zijn benoemd als bestuurslid van Achilles.

Ook alle leden van de Raad van Toezicht waren vertrokken. Daarom is Evert Vos, advocaat van beroep, aangesteld als toezichthouder. Van der Horst stelt dat de club nog naar twee andere toezichthouders zoekt.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal