Vrije dag voor Juliana’31 dankzij zege bij Silvolde

SILVOLDE - Juliana’31 heeft zondag een zwaarbevochten zege geboekt op Silvolde: 1-2. Daardoor klom de Maldense formatie naar de tweede plek in de hoofdklasse B. ,,De jongens hebben zó veel gegeven, ik heb ze daarom dinsdag vrijgegeven”, zei trainer Remko Bicentini.

De coach was apetrots op zijn team. Na de 1-0 van Mats Hegman knokte Juliana zich nog voor rust naar een voorsprong door treffers van Bob Rossen en Jop van Lith. Bicentini: ,,We hebben door onze absolute wil om te winnen Silvolde verslagen. Voor het eerst lieten we zien dat we ook op basis van mentaliteit en vechtlust in de hoofdklasse kunnen winnen. Dit deed me denken aan hoe we met Curaçao spelen: als een familie.”

Bicentini, ook bondscoach van het Caribische eiland, had genoten van doelpuntenmaker Van Lith. De aanvallende middenvelder, overgekomen uit de jeugd afgelopen zomer, verving de geblesseerde Wouter op den Camp. ,,Hij maakte een typische Jop van Lith-goal: goede aanname, op snelheid zijn tegenstander voorbij, nog iemand passeren en daarna de bal in de korte hoek friemelen. Zijn drive en onverzettelijkheid: fantastisch.”

Volledig scherm
Remko Bicentini, trainer van Juliana’31. © Theo Peeters

Amateurvoetbal