Volledig scherm
Achilles'29 vorig seizoen in actie tegen Ajax. © Marcel Israel

Vrouwenploeg Achilles’29 maakt stappen, ondanks verlies bij Ajax

AMSTERDAM - De vrouwenploeg van Achilles’29 verloor zondag bij Ajax in Amsterdam: 0-3. De Groesbeekse eredivisionist hield twintig minuten stand bij de regerend landskampioen, daarna scoorde international Ellen Jansen de 1-0. Zij maakte voor rust ook de 2-0, na een uur spelen zorgde Eshly Bakker voor het slotakkoord.

,,In de eerste wedstrijd die ik coachte, gingen we er met 9-1 (tegen ADO, red) af”, zei Achilles-coach Jürgen Schefszyk, nu vier wedstrijden in dienst als trainer. ,,De tijd dat we kanonnenvoer zijn is voorbij. De ploeg heeft daarin snel stappen gemaakt. We spelen nu veel compacter en sluiten beter aan van achteruit als we in de aanval zijn.”

Ajax was de bovenliggende ploeg, maar Achilles kreeg ook kansen. Sophie Cobussen had een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. De oefenmeester gaf aanvoerster Melissa Evers en verdediger Lisa Blankestein complimenten. ,,Zij bleven overeind tegen hun goede aanvallers. We moesten zorgen dat we in de duels kwamen, maar hadden op sommige momenten te veel ontzag voor de tegenstander.”

Achilles staat met drie punten uit zeven wedstrijden laatste. ,,We hebben niet het beste materiaal van de eredivisie, dus tegen Ajax moeten wij de punten niet halen.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal