Volledig scherm
Boy van de Beek: van Achilles'29 naar De Treffers. © Pro Shots / Remko Kool

VVCS wint arbitragezaak: Van de Beek van Achilles'29 naar De Treffers

ZEIST/GROESBEEK – Boy van de Beek kan aanstaande maandag al overstappen van Achilles’29 naar De Treffers. De arbitragecommissie van de KNVB heeft woensdagavond bepaald dat zijn contract per 29 januari is ontbonden.

De opzegtermijn liep aanvankelijk tot maandag 5 februari. Spits Niels Wouters, die eveneens naar De Treffers wil, moet nog wachten op de uitspraak van de voetbalbond. Die volgt ergens de komende dagen.

'vergoeding van 0 euro'

Spelersvakbond VVCS spande namens Van de Beek en Wouters een arbitragezaak aan tegen Achilles en curator Coen Houtman, die alles heeft overgenomen na het faillissement van de Groesbeekse club.

Houtman vroeg voor Van de Beek een ‘absurd transferbedrag’ volgens de VVCS. ,,De KNVB zegt nu: de contracten van Boy en Niels zijn per 29 januari ontbonden tegen een vergoeding van 0 euro”, legt Ad Dieben van de VVCS uit.

Toestemming Achilles'29

Daarnaast diende er een arbitragezaak tegen de vereniging Achilles’29. Het bestuur wil wel meewerken aan de overgang van Van de Beek, maar niet aan die van Wouters. De club moet toestemming geven, omdat alle spelers ook lid zijn van de vereniging. Die is niet failliet.

,,Zij wijzen op de reglementen en zijn van mening dat Niels een amateurspeler is”, zegt Dieben. ,,Dan mag je alleen in de zomer overschrijven. Wij vinden dat hij gewoon moet overstappen, omdat hij een contract had. Die was alleen niet geregistreerd bij de KNVB, waardoor hij als amateur gezien wordt.”

Overige spelers

Naast Van de Beek hebben nog zeven andere spelers een contract dat geregistreerd is bij de KNVB: Omid Popalzay, Imran Oulad Omar, Mart Raterink, Niek Versteegen, Marijn de Kler, Timo Plattel en Guyon Philips. Voor hen lijkt de uitspraak al goed nieuws.

,,Maar zij moeten nog steeds een verzoek indienen bij de curator als ze naar een andere club willen”, zegt Dieben. ,,Deze uitspraak geldt niet voor hen. Hun contract loopt dus nog tot 5 februari. Ik hoop wel dat het gezonde verstand zal zegevieren bij de curator als die jongens een verzoek indienen.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal