Volledig scherm
Speelsters en begeleiding van Woezik vieren de handhaving in de topklasse. © Erick Snijder/Orange Pictures

Waanzinnige comeback Woezik eindigt met lijfsbehoud in de topklasse

ZALTBOMMEL - Het wonder van Woezik is werkelijkheid geworden. De vrouwenploeg van de voetbalclub uit Wijchen won de finale van de nacompetitie in een spektakelstuk tegen Maarssen: 2-3. Lara Kasbergen zorgde met een doelpunt in de laatste minuut voor de beslissing. Daardoor blijft Woezik in de topklasse, het hoogste amateurniveau van het vrouwenvoetbal.

Dat alle goals op neutraal terrein in Zaltbommel na de rust vielen was opmerkelijk. Spits Anne Vroege van Maarssen kwam tot twee keer toe oog-in-oog met Lieke Wagenvoort, maar de Woezik-keeper was in bloedvorm en hield haar ploeg in de wedstrijd.

Spektakel na rust

Met de openingstreffer van Kasbergen kwam de wedstrijd vroeg in de tweede helft tot leven. Haar afstandsschot werd van richting veranderd, waardoor de bal in de benedenhoek binnen viel. Kort erna maakte Milou Stoots de 0-2 met een beheerste kopgoal.

Over de aansluitingstreffer van Maarssen ontstond veel discussie. Goalie Wagenvoort pakte een voorzet en leek vervolgens te worden gehinderd binnen haar vijfmetergebied, maar de treffer van Vroege telde. Drie minuten voor het einde van het duel bracht Marieke Baas de hoofdklasser op gelijke hoogte: 2-2.

Veerkracht

Voor de zoveelste keer dit seizoen toonde Woezik veerkracht. De ploeg van trainer Tom Vrenken verloor de eerste elf wedstrijden dit seizoen, maar de Wijchensen bekroonden de comeback na de winterstop met de winnende treffer in de slotminuut: 2-3.

Speelsters en begeleiding van Woezik vierden daarna een groot feest op het veld. De waanzinnige comeback maakte iedereen trots. Vrenken: ,,Alles viel samen. De ontlading was enorm en ik ben heel trots op deze meiden. Ze hebben het echt verdiend.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal