Volledig scherm
Coen Maertzdorf eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd in duel met Lisse-speler Rik Vermeulen. © Pro Shots / David van Haren

Weer degradatiezorgen voor De Treffers na nieuwe domper

LISSE - De Treffers heeft dinsdagavond verzuimd weer een stap te zetten naar handhaving in de tweede divisie. Door de 2-1 nederlaag bij concurrent FC Lisse kwam de degradatiezone juist dichterbij.

Slechts één punt staat De Treffers boven de vijftiende plek van AFC, die over vijf duels verplicht tot het spelen van play-offs.

,,We maken het onszelf op deze manier wel heel moeilijk”, zei Niek Versteegen, spits van de Groesbeekse formatie. ,,Het ongeloof is groot. Ik weet ook niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We weten wel dat we dit niet goed hebben gedaan. Zo blijft het stuivertje wisselen onderin.”

Gemiste kans

De Treffers had op vijf punten voorsprong kunnen komen van FC Lisse, dat voor de inhaalwedstrijd op een nacompetitieplaats stond. Versteegen opende op aangeven van rechtsback Mees Siers na een kwartier de score, maar baalde vooral van zijn misser in de tweede helft bij een 1-1 stand (tegengoal Niels Buijs). Hij faalde oog in oog met doelman Brian van der Werff van FC Lisse.

,,Ik neem het mezelf kwalijk dat ik die kans mis. Als ik die bal erin schiet dan wordt het een ander verhaal. Dan moet Lisse komen en kunnen wij counteren.” Nu maakte de thuisploeg via Martin van Eeuwijk de 2-1.

Daarmee volgde een grote domper drie dagen na de stunt tegen koploper Katwijk (2-0) op eigen veld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal