Volledig scherm
Karim Dairaa (midden, voorgrond) in actie voor zijn vorige club DESO. Hij keert terug bij Alverna. © BD

Weer twee aanwinsten voor Alverna, komst Hegman onzeker

WIJCHEN - Alverna heeft er opnieuw twee aanwinsten bij voor komend jaar. De club uit het Wijchense kerkdorp heeft daarmee al zeven nieuwkomers, maar mogelijk ketst de komst van een eerdere versterking alsnog af.

Karim Dairaa (28) keert na de zomer terug bij Alverna, terwijl de eersteklasser met Arthur van den Eeckhout (25) de smaakmaker van DIO’30 heeft verleid. Spits Van den Eeckhout scoorde dit seizoen zestien keer voor de derdeklasser uit Druten.

Afzeggen NEC

De terugkeer van Dairaa is opvallend. De verdediger had al toegezegd bij NEC. ,,Maar bij NEC willen ze dat ik stop met zaalvoetbal. Ik speel met Madereros in de eerste divisie. Ik wil veld en zaal blijven combineren”, legt de Nijmegenaar uit.

Dairaa voetbalde dit seizoen bij DESO, de eersteklasser uit Oss werd in november uit de competitie gehaald door het bestuur na ongeregeldheden bij de club.

Twijfel Hegman

Alverna was eerder al rond met Max Ukusare (Bemmel), Lennart van de Peppel (Bennekom), Sander Bisseling (Groesbeekse Boys) , Soufian Boukali (Germania) en Mats Hegman (Silvolde). De komst van de 22-jarige Hegman gaat mogelijk niet door. De verdediger/middenvelder blijft Silvolde trouw als de Achterhoekse club naar de derde divisie promoveert. Silvolde staat tweede in de hoofdklasse A.

,,Ik studeer in Nijmegen en reis op en neer. Dat is niet altijd fijn. Maar ik heb afgesproken dat ik bij degradatie van Alverna toch bij Silvolde blijf. En als we promoveren, dan zeker ook.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal