Volledig scherm
Beeld van de thuiswedstrijd van Woezik tegen Wartburgia eerder dit seizoen. © Eveline Van Elk

Woezik blijft hopen na gelijkmaker in minuut 102

AMSTERDAM - De voetbalsters van Woezik houden na het gelijkspel tegen Wartburgia (4-4) een sprankje hoop op directe handhaving in de zaterdagse topklasse. De Wijchense ploeg, nu tiende, staat met nog twee duels te gaan vijf punten achter op SteDoCo, dat de veilige plek negen bezit. 

Tegen nummer vier Wartburgia kwam de ploeg van trainer Tom Vrenken pas na 102 minuten op 4-4 via Milou Stoots, die daarmee haar tweede treffer maakte. Naomi Mols en Jill Pijnappels (strafschop) scoorden ook. ,,We hadden dit seizoen in de beker en competitie al van ze verloren”, sprak Vrenken. ,,Niemand had dit gelijkspel verwacht.”

Trekvogels speelde zondagmiddag in de hoofdklasse B met doelpuntloos gelijk tegen nummer drie Fortuna’54. De Nijmeegse ploeg bleef daarmee op de zesde plek staan. Trainer Ellen van Eldik, die de laatste weken ontevreden was over haar team, zag dat haar donderspeech van vorige week geholpen had. ,,We hebben van de eerste tot de laatste minuut laten zien dat we wilden winnen. 0-0 klinkt als bloedeloze wedstrijd, maar dat was het niet.”

Orion is nagenoeg zeker van een plek in de nacompetitie. De Nijmeegsen, uitkomend in de eerste klasse D, versloegen Bekkerveld met 1-2 en stevenen af op de titel in de derde periode. ,,Als we volgende week winnen, dan hebben we hem binnen”, vertelde oefenmeester Patrick van Tilburg, die met zijn ploeg derde staat. Anabelen de Boer zorgde in de tweede helft met tweede treffers voor de zege.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal