Volledig scherm
Sergio Vieira van Alverna schermt de bal af met aanvaller Evert Palm van De Bataven in de rug. © David van Haren

Woezik en Alverna verliezen in aanloop naar derby

WIJCHEN Woezik en Alverna hadden een slechte generale voor de Wijchense derby van zondag. Woezik leed tegen Hollandia de eerste thuisnederlaag van dit seizoen (0-1) en zakte naar de vijfde plaats. Alverna zakt weg uit de middenmoot door de 2-1 nederlaag bij De Bataven.

Woezik was tweemaal dicht bij een voorsprong. Een inzet van Mo el Haddouti werd door een verdediger van de lijn gehaald. Even later raakte Wesley Klomp de paal. Uit de tegenaanval viel de beslissende treffer voor de bezoekers uit Hoorn. Bram van Summeren was na een vlotte aanval nog dicht bij de gelijkmaker.

Alverna had in Gendt grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, maar incasseerde in de slotfase een treffer en een rode kaart. Sven van Gelder en Cas van der Wal misten de eerste helft kansen voor Alverna. Op slag van rust scoorde Thomas Demont van de thuisploeg wel na een snel genomen vrije trap: 1-0. Na een extra lange rust (een van de grensrechters was ziek geworden) maakte Ruben Rip een kwartier voor tijd gelijk. Vijf minuten voor het einde scoorde Serge de Vries de 2-1. Tjalling Kamerman kreeg wegens natrappen rood.

Amateurvoetbal