Volledig scherm
Bert Ruijsch (r) in zijn periode als trainer van UDI'19, de club uit Uden waar hij na vorig seizoen stopte. © Peter van Huijkelom

Woezik handelt snel en legt met Bert Ruijsch ervaren coach vast

WIJCHEN - Woezik heeft een oplossing gevonden voor de trainerspost. Bert Ruijsch (57) maakt het seizoen af bij de voetbalclub uit Wijchen. Hij is de opvolger van Stefan Muller, die vorige week door de eersteklasser aan de kant werd gezet.

Wim van der Horst keert daarmee na één wedstrijd als interim-trainer terug in zijn rol als assistent.

Met Ruijsch heeft Woezik een zeer ervaren coach binnengehaald, die zijn sporen in de top van het amateurvoetbal wel heeft verdiend. Ruijsch is momenteel manager voetbalzaken bij profclub FC Den Bosch.

Volledig scherm
Bert Ruijsch © Kees Martens

Ruijsch geldt in principe als oplossing voor de komende maanden. Woezik gaat op zoek naar een trainer voor komend seizoen.

Zondagtitel
Zijn grootste successen boekte Ruijsch met Gemert. Die club leidde hij in 2010 naar de zondagtitel in amateurvoetbal, het laatste jaar dat de hoofdklasse het hoogste niveau was voor de invoering van de topklasse. Gemert won toen onder meer van De Treffers.

Ruijsch was drie periodes hoofdtrainer bij Gemert en verder onder meer coach van Nivo Sparta, Venray en UDI’19. Van 1995 tot 2000 werkte hij als assistent-trainer bij FC Den Bosch, de club waar assistent Van der Horst van Woezik ook al jaren aan verbonden is.

Breuk met Muller
Woezik brak vorige week met Muller vanwege de verschillen in visie. Opvallend genoeg had de club in januari nog verlengd met de Nijmegenaar. Assistent Van der Horst gaf aan het seizoen niet af te willen maken als hoofdtrainer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal