Volledig scherm
Trainer Stephan Lokhoff. © Ed van Alem

Woezik pikt bij JVC/SIOL per direct nieuwe trainer op

WIJCHEN - De voetbalsters van Woezik hebben per direct een nieuwe trainer. De Wijchense voetbalclub haalt Stephan Lokhoff (37) op bij de gecombineerde vrouwenploeg van JVC Cuijk en SIOL uit Katwijk.

Hij volgt dorpsgenoot Tom Vrenken op. Die coach uit Cuijk werd eind deze maand aan de kant gezet na tegenvallende resultaten. Halverwege de competitie staat Woezik laatste in de topklasse, met slechts twee punten.

Lokhoff is door Woezik aangesteld tot eind dit seizoen, daarna volgt er een nieuwe selectieprocedure. De Brabander die onlangs zijn UEFA B-diploma bemachtigde, had sinds de zomer van 2018 de leiding over de vrouwenploeg van JVC/SIOL. De klus bij de vijfdeklasser was zijn eerste als hoofdtrainer.

Op het cv van Lokhoff staan naast de baan bij het combinatieteam JVC/SIOL ook 173 interlands in het CP-voetbal (Cerebrale Parese, voor voetballers die vanwege een hersenbeschadiging minder goed kunnen bewegen). De Cuijkenaar kwam uit op Paralympische Spelen, WK’s en EK’s en werd bij zijn afscheid door de KNVB benoemd tot Bondsridder.

Bij JVC/SIOL nemen Peter Wolfraad, die onder Lokhoff assistent was, en Brain Wilson-Storey de honneurs gedurende de rest van het seizoen waar bij het vrouwenelftal.

Amateurvoetbal