Volledig scherm
Emma Coolen, eerder dit jaar met het shirt van KRC Genk. © KRC Genk

Woezik stunt met komst ‘Leeuwinnen-watcher’ Emma Coolen

WIJCHEN - Woezik heeft zich per direct versterkt met Emma Coolen. De 26-jarige verdedigster komt over van het Belgische KRC Genk, waar ze een week eerder stopte. Coolen is meteen inzetbaar voor de Wijchense topklasser.

Dat betekent dat Coolen in theorie zaterdag haar debuut kan maken voor Woezik in de thuiswedstrijd tegen DTS Ede. Zeer waarschijnlijk is dat niet, aangezien Coolen terugkomt van een blessure. Woezik hoopt haar snel honderd procent fit te hebben. De verdedigster, die met rugnummer 9 gaat spelen, traint al volledig mee met de groep.

De Wijchense club laat weten dat het blij is dat er snel is gehandeld om de speelster binnen te halen. Coolen stopte vorige week dinsdag bij Genk, waarna Woezik op woensdag contact zocht en op donderdag al tot een akkoord kwam.

Coolen speelde pas sinds de zomer bij Genk, dat actief is op het hoogste niveau van België. Daarvoor kwam ze uit voor KSK Heist en VC Moldavo. Na vier jaar keert Coolen nu weer terug in Nederland, waar ze eerder speelde voor onder andere FC Eindhoven.

Oranje-watcher

Coolen was afgelopen zomer ook actief op het WK in Frankrijk. Niet als speelster, maar als verslaggeefster voor de wereldvoetbalbond FIFA. Als officiële team reporter hield ze de verrichtingen van de Oranje Leeuwinnen in de gaten.

Amateurvoetbal