Volledig scherm
De vrouwen van Woezik op archiefbeeld tegen Eldenia. © Rolf Hensel

Woezik trekt zich terug uit bekertoernooi en houdt rekening met KNVB-boete

WIJCHEN - De voetbalsters van Woezik hebben zich teruggetrokken uit het bekertoernooi. Het uitduel tegen ACV van afgelopen zaterdag is daarom afgelast. ,,Een paar speelsters waren een weekend weg vanwege de herfstvakantie. Daarnaast zitten we met blessures en de financiële kosten spelen natuurlijk ook mee’’, legde trainer Tom Vrenken, van de topklasser, uit.

,,ACV speelt in de hoofdklasse, dan moet je echt aan de bak. Helemaal naar Assen rijden zonder dat we een representatief team op de been kunnen krijgen, dat moeten we niet willen. We hadden om uitstel gevraagd bij de KNVB, maar dan moest de wedstrijd alsnog voor vrijdag gespeeld worden. Doordeweeks zitten we met meiden die tot zes uur werken of naar school moeten. Acht uur aftrappen is dan niet te doen. Het is jammer, maar helaas.’’

De club houdt rekening met een bescheiden geldboete van de KNVB.

De voetbalsters van Trekvogels zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. Tegenstander Barendrecht, dat eveneens uitkomt in de hoofdklasse, was zaterdag met 1-0 te sterk voor de ploeg van Ellen van Eldik. ,,Het tempo lag drie keer hoger dan in onze eigen competitie, maar we hebben goed gevoetbald. Ik ben heel tevreden’’, vertelde de coach. ,,Tien minuten voor tijd schoot Suzanne Koen snoeihard op goal, maar ketst de bal er via de onderkant van de lat uit. Dan maakt Barendrecht uiteindelijk het doelpunt vijf minuten voor tijd. Van dit soort wedstrijden kunnen we leren.’’

Ook voor eersteklasser Orion eindigde het bekeravontuur zaterdagmiddag. De Nijmegenaren gingen met 12-3 onderuit bij Saestum, dat bovenaan staat in de topklasse. ,,Deze ploeg was drie maatjes te groot voor ons’’, vertelde trainer Pascal Groen na afloop. ,,We hadden niet de illusie dat we in Zeist zouden winnen. Ik ben trots dat we drie keer gescoord hebben, in de competitie heeft Saestum pas drie goals tegen.’’ Anne Tankink (2x) en Nena Hopmans maakten de doelpunten voor Orion.

FC Kunde speelde vorige week in de eerste klasse D gelijk tegen VDZ. Zondag had het team van assistent-trainer Patrick Haarsma meer geluk. De studentenploeg versloeg de Arnhemmers in de beker met 2-1. ,,In tegenstelling tot vorige week probeerden we hoog druk te zetten, daardoor werd het wat rommelig, maar we hielden het initiatief’’, concludeerde Haarsma, die Carlijn van Hout en Jorine de Jonge zag scoren.

Amateurvoetbal