Volledig scherm
Woezik eerder dit seizoen tegen Eldenia. © Rolf Hensel

Woezik verliest ruim: ‘De gifbeker moet helemaal leeg’

AMSTERDAM - De voetbalsters van Woezik gingen zaterdag in de topklasse A onderuit bij Wartburgia: 4-1. Trainer Tom Vrenken was niet ontevreden over wat zijn ploeg in Amsterdam heeft laten zien.

,,De uitslag doet vermoeden dat we er weinig van gebakken hebben, maar we hebben goed gevoetbald. De gifbeker moet helemaal leeg, dat was in deze wedstrijd weer zo. Er werden twee corners vrij ingekopt.’’ Lieke Tacken scoorde voor de Wijchenaren.

Trekvogels greep zondag door een onnodige verliespartij net naast de periodetitel. In de hoofdklasse B verloren de Nijmegenaren in Tilburg van SC ’t Zand: 2-1. ,,We geven twee cadeautjes weg. Als je dan ziet dat de koploper gelijkspeelt, terwijl je zelf niet had hoeven verliezen, is dat extra zuur’’, zei coach Ellen van Eldik, die Sofie Velers de openingstreffer zag maken.

Orion ging er in de eerste klasse D met de winst vandoor in Uden bij UDI’19/CSU: 2-1. ,,We gingen met een 1-0 achterstand de rust in. In de kleedkamer hebben we elkaar goed de waarheid verteld en elkaar in de ogen gekeken’’, vertelde trainer Pascal Groen. Anne Tankink en Annabelèn de Boer hielpen de Nijmeegse ploeg aan de drie punten.

Hekkensluiter FC Kunde verloor in Nijmegen nipt van runner up HVCH uit Heesch: 0-1. ,,Het is gek om te zeggen als je laatste staat, maar we deden echt niet onder voor HVCH. Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe’’, concludeerde coach Walter Moerkerken. ,,De tegenstander snapte niet dat wij onderaan staan. Deze wedstrijd gaf ons vertrouwen. Onze verdediging is steady genoeg voor deze klasse, het middenveld wordt steeds beter. Nu moeten we alleen voorin de kansen nog afmaken.’’

Amateurvoetbal