Volledig scherm
Woezik juicht na een goal eerder dit seizoen. © David van Haren

Woezik wint ruim, Juliana’31 schakelt Arnhemse Boys uit

DistrictsbekerWIJCHEN - Woezik heeft donderdagavond op eenvoudige wijze de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker bereikt. Op eigen veld werd vierdeklasser Ewijk met 6-1 verslagen, mede dankzij drie goals van Vincent Buijssen.

,,We speelden niet met de vaste basis, maar we hebben zeker in de eerste helft gedomineerd”, sprak Woezik-aanvoerder Gijs Diebels. Tom Vogels scoorde twee keer voor de thuisploeg, Patrick Heesakkers was ook trefzeker. Sjoerd van der Hagt zorgde voor de goal van Ewijk.

Juliana’31, tevens uitkomend in de hoofdklasse A, versloeg derdeklasser Arnhemse Boys met 4-2. ,,Helaas scoorden zij al in de eerste minuut, maar we hebben ons daarna goed hersteld”, zei aanvoerder Jeroen Meijers, die zelf een van de goals maakte. Mouctar Jalloh scoorde twee keer en Bart Schiks vond ook het net.

Voor derdeklasser Brakkenstein zit het bekertoernooi erop na de nederlaag bij hoofdklasser RKHVV uit Huissen: 2-0. De eindstand was na ruim een half uur al bereikt door goals van Mike Pröpper en Danny Bosch. ,,Natuurlijk merk je dat RKHVV sterker is, maar we zijn echt niet weggespeeld”, zei trainer Serge Heuveling.

Roda’28 bereikte de volgende ronde door zaterdag vierdeklasser GVC uit Wageningen met 2-1 te verslaan. Twan Arnts zorgde in de eerste helft met twee treffers voor een comfortabele Winssense voorsprong. Trainer Wim Joosten vreesde na de aansluitingstreffer niet voor een gelijkmaker. ,,Zij kregen niet echt grote kansen.”

DVOL was woensdag veel te sterk voor het zaterdagteam van Alverna: 8-1. De derdeklasser uit Lent leidde bij rust slechts met 2-1. Luuk Geerlings (3x), Yaya Camara (2x), Jop Disveld en Jeroen Artz zorgden voor de Lentse treffers. De achtste was een eigen doelpunt van Alverna, dat via Bas in ‘t Zandt de 2-1 maakte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal