Volledig scherm

5D: Ophemert wint voor het eerst

TIEL - In de vijfde klasse D Zuid 1 won Ophemert voor het eerst. De ploeg klopte Heerewaarden met 4-2.

De bezoekers kwamen al na een minuut voor door een benutte strafschop. Halverwege de eerste helft kwam Heerewaarden na twee gele kaarten met tien man te staan. Ophemert profiteerde door Dylan Groenewegen: 1-1. Martin van de Water zorgde na rust voor 2-1 en Remco Scheurwater maakte er 3-1 en 4-1 van. Kort voor tijd scoorde Heerewaarden: 4-2.

Buren bleef meedraaien in de top door een 2-1 winst op RKVSC. Frank Stap miste al snel een flinke kans. Tien minuten voor rust kwamen de bezoekers vanaf de stip op 0-1. In de slotseconde van de eerste helft schoot Kevin Vogelzang een vrije trap in de kruising: 1-1. De veroorzaker van de vrije trap kon met een tweede gele kaart vertrekken. Na rust heerste Buren, maar speelde in een te laag tempo. Pas in de vierde minuut van de extra tijd werd het door Roel van Hemert uit een voorzet van Vogelzang 2-1.

SCZ verloor bij RKKSV met 3-2. De Zoelenaren waren beter, maar niet doeltreffend. Na de 1-0 maakte Ecco Tahir gelijk: 1-1. Het werd 2-1 toen een speler zes man omspeelde. Raymond van Oijen miste een strafschop. Na rust werd het 3-1 alvorens Samir Sadat er 3-2 van maakte.

Wadenoijen verloor met 0-2 van Hedel. Na vijf minuten schoot Jordy van Bekkum op de paal. Vervolgens gebeurde er niets tot Stefan Schuilenburg een minuut voor rust naastschoot. Na de pauze kwam Hedel op 0-1. Schuilenburg had pech met een schot op de binnenkant paal. Tenslotte counterden de bezoekers een minuut voor tijd naar 0-2.

DSS’14 had niets in te brengen tegen OSC’45. Na een 2-0 ruststand werd het 7-2. Bij 5-0 zorgden Marien Hofstee en Pascal Schimmel vanaf de stip voor 5-2.

Amateurvoetbal