Volledig scherm
Beeld uit een derby tussen Focus'07 en Vriendenschaar. © foto ricardo smit

Aan de inzet ligt het niet bij Focus'07 en Vriendenschaar

CULEMBORG - In de derde klasse D keerde Focus’07 vanuit Vianen naar huis met opnieuw een nederlaag op zak. De Culemborgers verloren met 5-1 van Brederodes.

Stef Ranshuijsen, assistent van interim-coach Mustapha Aoulad Hadj, zag het voor zijn ogen misgaan. ,,Het eerste half uur speelden we goed en stonden we verdedigend sterk. Maar we maakten één foutje en dat werd direct door Brederodes afgestraft.” In de laatste seconden voor de rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Ranshuijsen: ,,De sfeer in de rust was niet heel fraai.”

In de tweede helft scoorde Amine Lakhal nog voor de Culemborgers. ,,Aan de inzet heeft het niet gelegen maar voetballend waren we wel ondermaats.”

Met het 2-1 verlies moest Vriendenschaar zijn meerdere erkennen in Hercules. Trainer Dirk-Jan In den Eng vond dat zijn team, dat al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek, meer had verdiend. ,,Ruim zeventig minuten waren wij de betere ploeg. Mijn spelers hebben zich goed terug geknokt, Ik heb ze complimenten gegeven over hun inzet en strijdlust.”

In de openingsfase schoten de Culemborgers op de lat en werd ook de rebound niet verzilverd. Na een kwartier had Hercules al twee keer gescoord. In de 35ste minuut maakte Vincent Zuurmond de aansluiting voor Vriendenschaar. In den Eng baalde: ,,Dit voelt net als vorige week, wij creëren meer kansen, alleen het afmaken daarvan mislukt.”

Amateurvoetbal